Oltvai Mártont nevezték ki a Schneider Electric bécsi gyárának igazgatójává

2024. július elsejei hatállyal Oltvai Mártont nevezték ki a Schneider Electric Bécsben mŇĪködŇĎ Schneider Electric Power Drives Vienna Manufacturing Plant igazgatójának. A magyar szakember 2010-ben csatlakozott a vállalathoz, jelenleg a cég Kelet-Európai Beszerzési igazgatója, valamint a budapesti, ellátási láncokért felelŇĎs központját (GSC Budapest HUB) irányítja, ezt a feladatát a jövŇĎben is ellátja majd.

A Schneider Electric Power Drives Vienna Manufacturing Plant eddigi igazgatója, Michael Feisthauer 44 évig dolgozott a Schneider Electricnél, ebbŇĎl 12 évig vezette a bécsi létesítményt, azonban most nyugdíjba vonul. A zökkenŇĎmentes átmenet érdekében júniusban és júliusban Oltvai Márton és Michael Feisthauer szorosan együttmŇĪködik majd. 

 

Oltvai Márton 2010-ben csatlakozott a Schneider Electric magyarországi csapatához, ahol a középfeszültségŇĪ berendezések gyártásáért, hazai és export értékesítéséért felelŇĎs igazgatóként dolgozott 2017-ig. Ezt követŇĎen két évig a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó beszerzés igazgatójaként Franciaországban, Kínában és Indiában tevékenykedett, globális felelŇĎsségi körrel, nemzetközi csapatot irányítva. 2019-ben kinevezték a GSC Europe Power Systems and Secure Power üzletágak európai beszerzési igazgatójává, majd 2021-tŇĎl Kelet-Európai Beszerzési igazgató, valamint a Budapesten található ellátási láncokért felelŇĎs központ (GSC Budapest HUB) vezetŇĎje lett. Ez utóbbi feladatát a jövŇĎben is ellátja. 

 

Oltvai M√°rton

 

Szakmai pályafutását 1998-ban kezdte az AEG Power Solutions-nél villamos védelem és irányítástechnikai mérnökként, majd 2001 és 2005 között az Alstom Gridnél dolgozott különbözŇĎ pozíciókban. Karrierjét az AREVA T&D-nél folytatta, 2007-2010 között a cég ügyvezetŇĎ igazgatója volt. 

 

„Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás is a mostani kinevezés. Új pozíciómban fontos feladatom lesz a gyár jelenleg is magas szintŇĪ mŇĪködési teljesítményének továbbfejlesztése – felkészülve az elektrifikáció robbanásszerŇĪ növekedésével kapcsolatos európai, valamint globális igények kielégítésére a villamos motorhajtások piacán. Ebben nagy elŇĎnyt jelent a motorhajtásokra specializálódott kutatás-fejlesztési területtel történŇĎ szoros együttmŇĪködés, melynek központja szintén a Schneider Electric Power Drives Vienna integrált részét képezi, mintegy 60 fŇĎvel, globális hatáskörrel. Emellett pedig a GSC Budapest HUB élén szerzett tapasztalataim szintén segíthetik a bécsi gyárunk további üzleti növekedését” – mondta el kinevezése kapcsán Oltvai Márton.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció