NGM: Fábián Gergely a Sanghaji AI-konferencián ismertette Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit

A Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a Sanghaji AI-konferencián ismertette Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit – közölte a tárca az MTI-vel csütörtökön.

Sanghajban tartják a "2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance" című konferenciát 2024. július 4-6. között. A Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának szervezésében megvalósuló konferencia és nemzetközi találkozó során Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára képviseli Magyarországot – írták.

 

Magyarország és Kína elkötelezett a technológiai tárgyú párbeszéd és együttműködés fenntartása mellett, többek között a telekommunikáció és az elektromobilitás terén. A konferencia előadásainak középpontjában az innováció állt, emellett a tudomány, a technológia valamint az iparfejlesztés témakörét is kiemelten tárgyalták a résztvevők – közölték.

 

Az NGM tájékoztatása szerint az államtitkár bemutatta a mesterséges intelligenciával összefüggő magyar szakpolitikai célkitűzéseket, valamint az "AI global governance cooperation" panel keretében ismertette Magyarország álláspontját az emberközpontú mesterséges intelligencia nemzetközi egyeztetés alatt álló harmonizált irányításával kapcsolatban.

 

Fábián Gergely hangsúlyozta a nemzetközi felelősségvállalás jelentőségét, valamint az együttműködés fontosságát a szektor fejlődésének elősegítésében és a szabályozás általánosan elfogadott elveinek és módjainak kidolgozásában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Nyitókép: Freepik





 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció