A Samsung The Frame kijelzői új lehetőségeket kínáltak a művészet felfedezésére az Art Basel kiállításon

A Samsung az Art Basel 2024 kiállítás hivatalos vizuális kijelző partnereként a rendezvényen mutatta be The Frame televízió családját. Az eseményt június 13. és június 16. között*  rendezték a svájci Bázel városában, a Messe Basel kiállítási központban.

Az 1970-ben bázeli galériatulajdonosok alapította Art Basel ma egyike a világ elsőszámú modern és kortárs művészeti kiállításait szervező művészeti vásároknak, amelynek Bázel mellett Miami Beach, Hongkong és Párizs ad otthont. Az Art Basel 2024-es bázeli kiállításán 40 ország 285 élvonalbeli galériája képviseltette magát, és a legkülönbözőbb művészeti ágak – a festészettől és szobrászattól kezdve, a fotográfián át, a digitális művekig – legszínvonalasabb műalkotásait mutatta be, legyen szó a XX. század eleji modern művészet úttörőiről vagy a feltörekvő kortárs alkotókról. Az Art Basel idén is egyedülálló szerepet töltött be a művészet világát felpezsdítő felfedezések és találkozások színhelyét biztosító kiállításként.

 

 

Az Art Basel kiállításon mutatkozott be a Samsung The Frame Lounge, egy exkluzív stand, ahol a vállalat „A művészet újszerű felfedezése” (A New Way of Exploring Art) koncepció keretében leplezte le The Frame lifestyle televízióit. A The Frame modellek a nekik dedikált térben, valamint azon kívül is, a kiállítás egész területén helyet kaptak, hogy a látogatók változatos, életteli környezetben találkozhassanak ezekkel a különleges kijelzőkkel.

 

„Az Art Basel hivatalos vizuális kijelző partnereként a The Frame tovább erősítette a pozícióját Lifestyle készülékként, amely képes a művészeti alkotások digitális megjelenítésére – mondta Cheolgi Kim, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Terveink szerint a The Frame segítségével még több digitális művészeti élményt nyújthatunk majd, ezzel is hozzájárulva a művészeti ökoszisztéma technológiai bővítéséhez.”

 

 

A Samsung különleges standját kívülről a The Frame Fal borította, a kijelzőcsalád 14 modellje jelenített meg műalkotásokat QLED 4K minőségben. A kiállítótéren belül a Highlight Zone mutatta be a Samsung Art Store művészeti galériában elérhető műalkotások széles választékát. A látogatók a Find The Frame Zone interaktív térben izgalmas kihívásban vehettek részt – az egymás mellé akasztott műalkotások között kellett megtalálniuk a környezetbe beolvadó, elrejtett készüléket.

 

A Frame Lounge a kiállítás két napján háttérbeszélgetésekkel is várta az érdeklődőket, a The Frame & Chat (Beszélgetés a The Frame körül) házigazdája Daria Brit Greene, a Samsung Art Store, a vállalat előfizetői digitális művészeti felületének kurátora volt. Június 11-én Angelle Siyang-Le-vel, az Art Basel Hong Kong igazgatójával, majd június 12-én Irene Kimmel, az Art Basel igazgatótanácsának tagjával és nemzetközi VIP-kapcsolatokért felelős vezetőjével beszélgetett. A résztvevők az Art Basel kiállítás vezetőinek művészeti trendekkel és az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb meglátásait ismerhették meg, emellett mélyebb betekintést nyerhettek a The Frame-mel való együttműködés hátterébe és céljaiba.

 

 

A The Frame és a svájci Art Basel közötti együttműködés örömére a Samsung egy különleges tárlatvezetést tartott influenszerek, köztük Fritz Proctor amerikai kortárs festő és Geneva Vanderzeil tartalomgyártó részvételével, ahol együtt tekinthették meg a kiállítást, és merülhettek el a kijelző által nyújtott művészeti élményben.

 

A The Frame tervezése során a művészet játszotta a főszerepet, ezért a tévé kikapcsolt állapotban is megállja a helyét lakberendezési tárgyként, hiszen prémium kategóriás QLED 4K kijelzője műalkotásokat és képeket jelenít meg. A matt kijelzőnek köszönhetően pedig a felhasználók még világosabb fényviszonyok között is kristálytiszta minőségben csodálhatják meg a műalkotásokat, amelyek így még élethűbbnek hatnak. A Samsung Art Store-ban az előfizetők a világ elismert művészeinek, múzeumainak, valamint az iparági trendet teremtőinek több mint 2500 műalkotásához férhetnek hozzá.

 

______________________

*A kiállítás a nagyközönség számára június 13-tól június 16-ig volt látogatható, a június 10. és 12. közötti VIP megnyitót követően.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció