Több mint 700 millió embernek segíthet a Schneider Electric új fejlesztése

Világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül a Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint, számukra jelent hatalmas segítséget a Schneider Electric új fejlesztése, a Villaya Flex. A microgrid/mikrohálózati megoldás támogatja a villamos hálózati hozzáféréssel nem rendelkező közösségeket a megbízható és szén-dioxid-mentes áramellátás megteremtésében.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat új fejlesztése, a Villaya Flex egy összetett, hardver- és szoftverelemeket egyaránt tartalmazó microgrid/mikrohálózati megoldás, amely maximalizálja a tiszta energiához való hozzáférést, miközben csökkenti az áramtermelő generátorok használatából adódó szennyezést. A rendszert kifejezetten közösségek számára tervezték, megkönnyítve számukra a szén-dioxid-mentes, független villamosenergia-ellátás felé vezető utat, miközben megfelel napjaink energetikai kihívásainak. A megoldás könnyen skálázható, rendelhető, telepíthető, üzemeltethető és karbantartható. 

 

A Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül, ami akadályozza a gazdasági és emberi fejlődést. A tiszta és megfizethető energiához való hozzáférés biztosítása az ENSZ fenntartható fejlődési céljai közé tartozik, és különösen fontos Afrika szubszaharai területein, ahol a becslések szerint a villamos energiához való hozzáféréssel nem rendelkező emberek 80 százaléka él.

 

 

A Schneider Electric a Villaya Flex megoldást az „Alliance for Rural Electrification Energy Access Investment Forum 2024” rendezvényen jelentette be. Az idén májusban, a nigériai Lagosban megrendezett fórum a magán- és közszféra energiához való hozzáférés növelésén – különös tekintettel a szubszaharai térségre – dolgozó szereplőit hozta össze. 

 

„A Villaya Flex egy olyan megoldás, amely fenntarthatóbb és megfizethetőbb energiához való hozzáférést biztosít a villamos hálózathoz nem kapcsolódó közösségek számára. Azoknak tervezték, akik energiahiánnyal, az elektromos áramhoz való korlátozott hozzáféréssel és magas üzemanyagköltségekkel küzdenek” – mondta el Bala Vinayagam, a Schneider Electric „Microgrid Line of Business” területért felelős alelnöke. 

 

A Villaya Flex bevezetésével a Schneider Electric tovább bővíti azon termékek és megoldások körét, amelyek célja, hogy támogassák az ENSZ 2030-ra kitűzött, az energiához való egyetemes hozzáférésre vonatkozó céljának elérését. A lagosi rendezvényen a vállalat az energiához való hozzáférés bővítését célzó innovatív megoldások sorát is bemutatta. A cég szakértői emellett olyan kulcsfontosságú témákról beszéltek, mint a megújuló energiaforrások villamos hálózatokba történő betáplálásához szükséges beruházások felgyorsítása, a megújuló energiaágazat decentralizálása és a tiszta energiára való átállás felgyorsítása a szubszaharai Afrikában.

 

A társaság 2009-ben létrehozott, az energiához való hozzáférést támogató programja révén 2025-re 50 millió embert kíván világszerte tiszta és megbízható energiához juttatni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció