Nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait

2024. június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói. A Net-Coach-programban az NMHH a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget épít, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.

A képzésen a hallgatók az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatot szereztek, amellyel segíthetik majd a fiatalok, az iskolai közösségek, illetve a szülök digitális médiaértését.

 

Az okleveleket dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora adta át. Az ünnepségen elhangzott, hogy a most végzett szakemberek a Net-Coach-közösség tagjaként előadásokat, tanácsadást és nyilvános médiaszereplést is vállalnak majd, így segítve a pedagógusokat, a szülőket és a fiatalokat abban, hogy jobban tudják kezelni az online világ kockázatait, az okoseszközök és a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

 

Dr. Gloviczki Zoltán kiemelte, hogy ez az egyetlen felnőttképzés Magyarországon, amely a köznevelésben dolgozó tanároknak tanácsadói tudást ad a fiatalok és a családok digitális médiaértésének és online egészségének támogatására.

 

A záróeseményen a hallgatók nevében Biróné Szabó Brigitta köszönetét fejezte ki a Net-Coach-képzés minden szervezőjének, lebonyolítójának és az oktatóknak.

 

A kurzus tapasztalatainak kiértékelése és összegzése után 2024. október végén indul a második évfolyam. A képzési programra szeptembertől lehet majd jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola weboldalán.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció