Az AWS és a SAP mesterséges intelligenciával fejleszti a vállalati erőforrásgazdálkodását

Stratégiai együttműködést kötött egymással az Amazon Web Services (AWS) és az SAP. A generatív mesterséges intelligencia segítségével új képeségekkel és nagyobb hatékonysággal vértezik fel a SAP modern, felhő-alapú vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerét. 

Közös fejlesztésükkel arra törekszenek, hogy egyszerűbbé tegyék az ügyfelek számára a RISE with SAP megoldás bevezetését az AWS-en. Ezzel javítják a felhőben futó SAP munkafolyamatok teljesítményét, hatékonyságát, illetve a generatív AI-t beágyazzák a vállalatok üzleti szempontból kritikus alkalmazásportfóliójába.

 

"Az AWS volt az első felhőszolgáltató, amely az SAP portfóliójának támogatására tanúsítványt szerzett, aminek köszönhetően ma már több ezer nagyvállalat futtat SAP-megoldásokat az AWS-en. A mostani kooperációnk révén az AWS és az SAP gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a vállalatok számára a generatív AI-t alkalmazását az alapvető üzleti adataikra vonatkozóan, hogy az alkalmazásaikból a lehető legtöbbet hozzák ki és ezzel hatékonyabbá, gyorsabbá, fenntarthatóbbá váljanak." – fejtette ki Matt Garman, az AWS vezérigazgatója.

 

Az Amazon Bedrock generatív AI modelljei – mint az Anthropic Claude 3 modellcsalád és az Amazon Titan – integrálásával az SAP ügyfelei nagyméretű nyelvi modellekhez (LLM-ekhez) és más alapmodellekhez férhetnek hozzá, hogy saját adataikkal testreszabott alkalmazásokat építsenek. Ezzel az integrációval a SAP ügyfelei felgyorsíthatják a generatív AI alkalmazását és korszerűsítik az SAP megoldásokra épülő kulcsfontosságú üzleti folyamatokat. Az SAP és az AWS azt tervezi, hogy további SAP felhőmegoldásoknál és alkalmazásoknál is elérhetővé teszik a beágyazott AI-funkciókat, többek közt a pénzügyek és a termékéletciklus-menedzsment területén.

 

Az Amazon vállalatai, köztük a Twitch, a Zappos.com és a Zoox Inc., már szintén SAP szoftvereket használnak az AWS-en. Most pedig az Amazon műholdas szélessávú hálózata, a Project Kuiper is a RISE with SAP alkalmazása mellett döntött, hogy felgyorsítsák a vállalati döntéshozatalt és javítsák az általános teljesítményt, produktivitást.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció