A folyamatipar játékszabályainak átírója: Ethernet-APL

Az Ethernet-APL kulcstechnológia minden óhajt teljesít, és a folyamatipar minden szegletébe elviszi a digitalizációt: a nagy mennyiségŇĪ adat gyors és hatékony átvitelét teszi lehetŇĎvé akadálymentes és megbízható módon a potenciálisan robbanásveszélyes területeken.

A hatalmas mennyiségŇĪ adat nagy távolságokon, 10 Mbit/s-on történŇĎ átvitele legalább 300-szor gyorsabb, mint a jelenlegi – például a HART vagy a terepi busz – technológiákkal. A felhasználók ezért jól diagnosztizálható és konfigurálható eszközökrŇĎl érhetik el az információkat.

 

Az Ethernet-APL Rail Field Switch – a FieldConnex legújabb innovációja – lehetŇĎvé teszi, hogy több alkalmazás egyidejŇĪleg kérdezzen le információkat a terepen. A fizikai rétegen keresztüli diagnosztika révén mind a lassú minŇĎségromlás, mind a telepítési hibák észlelhetŇĎk és kiküszöbölhetŇĎk. EgyszerŇĪen fogalmazva, az Ethernet APL technológiával létrehozott zökkenŇĎmentes áttekintés segít a termelés minŇĎségének és az üzem rendelkezésre állásának magas szinten tartásában. A kapcsoló az optikai átvitel fizikai rétegének mért értékeit is riportolja.Terepi switch Ethernet-APL-lel és Profibus PA-val – egy adatközpont a folyamatipar terepi szintjén

 

A speciális fejlesztésŇĪ SFP modulok egy-, illetve többmódusú optikai kábeleken keresztül kötik össze a kapcsolót a hálózattal. Akár 30 km hosszú kábelt is támogatnak. A kapcsoló tartozékaként Zone 2/Div. 2 környezetre is tanúsítottak és telepíthetŇĎk.

 

Az ACHEMA 2024 rendezvényen a Pepperl+Fuchs minden jeltípushoz mutatott be új infrastruktúra-termékeket a gyújtószikramentes leválasztó elemtŇĎl és távoli I/O-tól a terepi buszig és az Ethernet APL-ig. A cég szakértŇĎi csapata végig kíséri a tervezŇĎket és a végfelhasználókat az IIoT-alkalmazásokhoz vezetŇĎ úton. Frankfurtban egy új rendezvényformátum is debütált. Az „Ethernet-APL Expert Talk” a különbözŇĎ gyártók és felhasználók számára teszi lehetŇĎvé, hogy elmondják a véleményüket. A szakértŇĎk a tapasztalataikról számoltak be az Ethernet-APL kihívásairól, megoldásairól, elŇĎnyeirŇĎl és lehetŇĎségeirŇĎl.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció