Figyelem: Yettel feltöltőkártyások adataira utaznak online csalók

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

Az ügyfelek csalók általi megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

 

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keresse fel a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

 

Biztonságos egyenlegfeltöltés: a Yettel mobilalkalmazáson keresztül (letölthető https://www.yettel.hu/app) vagy a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

 

Adathalász oldalak betöltése a Yettel mobilhálózatán a NetPajzs szolgáltatás aktiválásával is elkerülhető: https://www.yettel.hu/netpajzs

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció