Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat legújabb fejlesztése, a Battery Energy Storage System (BESS) tervezése és megvalósítása során kiemelt szempont volt, hogy egy rugalmas és skálázható architektúra részeként lehessen hasznosítani. A BESS alkalmas arra, hogy a Schneider Electric vezérlési, optimalizálási, energiaelosztási alkalmazásaira épülő, teljesen integrált, mikrohálózati megoldás alapja legyen.

 

Az éghajlati válság és a geopolitikai feszültségek miatt ma már nem tekinthetjük garantáltnak az energiabiztonságot. A vállalkozások és intézmények jelentősen növelhetik ellenállóképességüket az energiapiaci hatásokkal szemben a különböző helyszíni energiaforrások gyors, hatékony és biztonságos elérésének és tárolásának biztosításával. A mikrohálózati rendszer szerves részeként a BESS különböző forrásokból gyűjt energiát, amit újratölthető akkumulátorokban tárol későbbi felhasználás céljából. Ez a megoldás számos, az energiafelhasználással kapcsolatos kihívásra kínál választ, többek között lehetővé teszi a csúcsidőszaki energiafelhasználás csökkentését és ezáltal a költségek mérséklését, a megújuló energiaforrásokból származó áram hatékony hasznosítását, az elektromos áram dekarbonizációját. 

 

 

„A megbízható energiaellátást ma már nem vehetjük biztosra. A Schneider Electric több mint két évtizedes szakértelemmel rendelkezik az energiaátalakítás és az akkumulátorok területén, így a tárolási megoldások kulcsfontosságúak a termékportfóliónkban. A gondos tervezést és tesztelést követően piacra kerülő BESS-el egy olyan technológiát teszünk elérhetővé, amely többféle felhasználási esetet tesz lehetővé a rugalmasság, a fenntarthatóság és az energiaköltség-megtakarítás érdekében. Ezáltal nagyobb keresletoldali rugalmasságot biztosítunk a mikrohálózatok számára, mivel lehetővé tesszük szakértő partnereinknek, hogy biztonságos és kompatibilis rendszert kínáljanak ügyfeleiknek” – mondta el Bala Vinayagam, a Schneider Electric „Microgrids” részlegért felelős alelnöke. 

 

Az akkumulátormodulokból és -tartókból, akkumulátor-kezelő rendszerből, transzformátoregységből és vezérlőegységből álló BESS-t úgy tesztelték és validálták, hogy a Schneider Electric mikrohálózati rendszereinek szerves részeként működjön. A megoldás tartalmazza az EcoStruxure Microgrid Operation és az EcoStruxure Microgrid Advisor szoftvereket. A Battery Energy Storage System magyarországi bevezetésével kapcsolatban később hoz döntést a Schneider Electric.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció