√Črkezik: mesters√©ges intelligencia √©s virtu√°lis val√≥s√°g az oktat√°sban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetŇĎk lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendŇĎ mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékŇĪ ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

 

Kiemelt szerepet kap a mesterséges intelligencia

 

A tanítás és a tanulás elmélyítését segítŇĎ tananyagfejlesztŇĎ pályázat legfŇĎbb célja, hogy a pedagógusok minél fókuszáltabban és elmélyültebben járják körül a tantárgyakhoz, valamint a saját szakterületükhöz kapcsolódó témákat. Idén a ProSuli kiemelt figyelmet fordít a mesterséges intelligencia oktatásban betöltött szerepére, hiszen az AI számos olyan lehetŇĎséget rejt magában, amelyet érdemes a szélesebb pedagógusközösségnek is megismernie, integrálnia a mindennapokba.

 

A pályázaton felsŇĎfokú pedagógiai képesítéssel rendelkezŇĎ tanárok vehetnek részt. Jelentkezni egy maximum fél oldal terjedelmŇĪ vázlattal lehet, amely ismerteti a tervezett oktatási program tematikáját, a tanítási folyamatot és a célcsoportot. Pályázni legfeljebb két választott témakörben lehet és nincs szükség a digitális tananyagok készítésében való elŇĎzetes tapasztalatra; már meglévŇĎ projektek és ötletek felhasználására is van lehetŇĎség, így nem szükséges teljesen új tananyagot kidolgozni.

 

 

Mobilinternet és speciális képzés a legjobb 25 pályázónak

 

A pályázatra június 14-ig lehet jelentkezni, a beérkezett anyagok közül a szakmai zsŇĪri június 21-ig választja ki a legjobb 25 projektet. A nyertesek egész nyárra elegendŇĎ mobilinternetet kapnak, valamint részt vehetnek a Webuni speciális képzésén, amely végigkíséri ŇĎket a pályázati ötletüktŇĎl egészen annak megvalósításáig.

 

A tíz legjobb nyertest augusztus 29-én, a ProSuli Tanári Napon hirdetik ki, ŇĎk egyenként 120 ezer forint értékŇĪ ajándékutalványban is részesülnek. A díjazott tananyagok a Webuni platformján mindenki számára hozzáférhetŇĎek lesznek, így bármely hazai pedagógus felhasználhatja majd azokat.

 

A tananyagfejlesztŇĎ pályázat korábbi anyagai itt, a pályázat részletei pedig az alábbi oldalon érhetŇĎk el: https://prosuli.hu/tananyagfejleszto-2024

 

A szakmai zsŇĪri az alábbi két témacsoportban várja a pályázatokat:

 

1. témacsoport:

• Hogyan tanuljunk a mesterséges intelligencia segítségével?

• Hogyan tanítsunk a mesterséges intelligencia segítségével?

• Mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában • Tanulás/tanítás az XR (AR/VR) segítségével

• A kódolás tanítása

 

2. témacsoport:

• Hogyan tudják a tanárok a saját tantárgyukat eredményesen, élményközpontúan, digitális eszközökkel, és/vagy gamifikációval segíteni?

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció