Történelmet írtak a Corvinus hallgatói New Yorkban

ElsŇĎ helyezést értek el a Corvinus hallgatói az egyik legrangosabb nemzetközi esetversenyen, amelyet a Cornell Egyetem rendezett meg november elején. A verseny hétéves történetében elŇĎször nyert európai csapat.

A világ 127 csapata, 49 legjobb egyeteme és csaknem 600 MBA- és mesterszakos hallgatója között küzdött sikeresen a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói csapata a Cornell Egyetem Emerging Markets Institute idei nemzetközi esetversenyén. A november 3-ai döntŇĎbe egyetlen európaiként kerültek be a Corvinus hallgatói, két amerikai és két indai csapat mellett, utóbbiak a Cornell és a Tufts Egyetem, valamint a Delhi Egyetem és az IIM-Indore üzleti iskola képviseletében. A corvinusos csapat így a verseny hétéves történelmében elsŇĎ európai csapatként nyerte meg a nemzetközi esetversenyt. A gyŇĎzelem mellé 6 ezer dollár nyeremény is járt. A Corvinus csapatának tagjai a Vezetés és szervezés mesterszak végzŇĎs hallgatói voltak: Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely. Esetmegoldásukat hibrid csapatösszeállításban (ketten online és ketten személyesen a Cornell egyetem New York-i Tech Campusán) mutatták be.

 

 

A nemzetközileg mérvadó, QS világranglistában a 13. helyet elfoglaló Cornell egyetem versenykiírásában a résztvevŇĎ csapatoknak a brazil félvezetŇĎipar állami vállalata számára kellett stratégiai és mŇĪködésfejlesztési megoldást adniuk. A magyar csapat a javaslatában globális geopolitikai, regionális és vállalatspecifikus tényezŇĎket figyelembe véve azt javasolta a vállalatnak, hogy – költségcsökkentések mellett – külsŇĎ forrásból csatornázzon be tudást gyártókapacitásokért cserébe. A friss és folyamatosan bŇĎvülŇĎ tudás ugyanis lehetŇĎvé teszi, hogy a cég megkezdje a kutatást és fejlesztést. A vállalat ezáltal vertikálisan bŇĎvítheti értékteremtŇĎ tevékenységét, mely javítja a termékei versenyképességét a globális piacon.

 

Keményfi Gergely, a csapat egyik tagja szerint azért nyerhetett az ŇĎ megoldásuk, mert hónapokon keresztül készültek a versenyzésre, számos iparágat kellett pusztán néhány nap alatt átlátniuk. Mindenki rendkívül motivált volt a csapatból, az együttmŇĪködésüket a folyamatos kooperáció, a kíváncsi kutatás és a kreatív ötletek kiaknázása jellemezte.

 

 

„Nagyon büszke a vagyok a hallgatókra, fantasztikus eredményt értek el és ismét bizonyították a Corvinuson megszerezhetŇĎ tudás nemzetközi versenyképességét” – mondta Felsmann Balázs, a csapat mentora, a Corvinus docense. Hozzátette: „Az üzleti esetoldás mind az alapszakos, mind a mesterszakos programjainkban hangsúlyos szerepet kap, a hallgatók számára ezeket külön tantárgycsoportok fogják össze. Öröm volt látni, hogy a csapatunk tagjai milyen kiválóan ötvözték megoldásukban a képzésünkön elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteket.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció