A Magyar Innov√°ci√≥s Sz√∂vets√©g megtartotta k√∂zgyŇĪl√©s√©t

A Magyar Innovációs Szövetség 34. alkalommal hívta össze közgyŇĪlését, mely egyúttal tisztújítással is járt. Tagszervezetei elfogadták a 2022. évrŇĎl szóló beszámolót, majd új elnökséget választottak. Az esemény szakmai vendége Lantos Csaba, energiaügyi miniszter volt, aki fontos üzenetekkel és érdekes gondolatokkal gazdagította a rendezvényt. A Magyar Innovációs Szövetség 2022. évi Média Díjában az Innovátor c. ismeretterjesztŇĎ magazinmŇĪsor részesült, ami a TV2-n fut.

2023. május 23-án került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2022. évet záró, tisztújító közgyŇĪlésére. A közgyŇĪlésen Dr. Pakucs Jánosnak, a jelölŇĎbizottság elnökének elŇĎterjesztése után elnöknek Dr. Szabó Gábort, az ELI ügyvezetŇĎjét, a Szegedi Tudományegyetem kutató professzorát, általános elnökhelyettesnek Dr. Greiner Istvánt, a Richter K+F igazgatóját választották meg. Megválasztottak további hat új alelnököt és hat új elnökségi tagot. Ezt követŇĎen elfogadták a Szövetség 2022. évi szakmai és gazdasági beszámolóját.

 

 

Lantos Csaba, mint meghívott vendég elŇĎadásában kiemelte, hogy új jövŇĎképre van szükség az energetikában, számottevŇĎen csökkentenünk kell az energiafüggŇĎségünket, meg kell változtatni az energiatermelés és -beszerzés szerkezetét. A folyamatban lévŇĎ átrendezŇĎdésben érdemes kiaknázni a kiváló infrastrukturális adottságokat, stratégiai elŇĎnyöket. A hazai energetikát a nukleáris és naperŇĎmŇĪvi források mellett a belföldi gázkitermelés, a geotermia és a biogáz állíthatja még több lábra. Az Energiaügyi Minisztérium az energiadiverzifikáció elŇĎmozdítása érdekében figyelmet szentel az újszerŇĪ, innovatív technológiáknak, a többi között a tisztaszén és a hidrogén hasznosításának, vagy az akkumulátorok elterjedésének is.

 

 

A Magyar Innovációs Szövetség 2022. évi Média Díját az Innovátor c. ismeretterjesztŇĎ magazinmŇĪsor nyerte el, ami a TV2-n fut. A díjat Tóth Gergely fŇĎszerkesztŇĎ vette át Dr. Szabó Gábor, MISZ elnöktŇĎl és Dr. Pakucs János, tiszteletbeli elnöktŇĎl. 

 

 

Az Innovátor címŇĪ magazinmŇĪsor magyar kutatók fejlesztéseit, mérnöki bravúrokat, vállalkozások érdekesebbnél-érdekesebb innovációit, mŇĪszaki megoldásait mutatja be, mindezt közérthetŇĎ módon.  A díjat az elmúlt években kifejtett kimagasló riporteri, szerkesztŇĎi szakmai teljesítményéért kapják, melyet a magyar tudományos mŇĪszaki kutatás-fejlesztés, valamint innovációs eredményeinek, törekvéseinek és problémáinak bemutatásával értek el. A Magyar Innovációs Szövetség elnöke szerint a TV2 Innovátor egy kivételes példa arra, hogy a média hogyan játszhat szerepet az innováció terjesztésében és a társadalom tudatosságának növelésében. Az Innovátor mŇĪsor a nézŇĎk számára könnyen érthetŇĎ módon mutatja be az innovációk világát, és inspirálja ŇĎket arra, hogy új ötletekkel és megoldásokkal járuljanak hozzá a társadalom fejlŇĎdéséhez. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció