Egyesült Államok: az Y2K probléma pozitív hatásai

A világszerte nagy vihart kavart Y2K probléma - vagyis az évezredváltás az informatikában - jelentős pozitív hatást gyakorolt az Egyesült Államok állami kormányzatainak működésére.
Az Y2K problémának - de sokkal inkább a megoldására tett erőfeszítéseknek - átgyűrűző hatása volt, az információtechnológiától egyéb irányítási rendszerekig - állítja Dale Jones programigazgató, aki a The Maxwell School of Syracuse Universitynek az egyes államok kormányzati tevékenységét értékelő programja alapján állítja ezt.

A kormányzati tevékenységet több területen vizsgálták, egyebek között a pénzügyi irányítás, tőke és emberi erőforrás gazdálkodás szempontjából, valamint az eredményorientáltság terén. A vizsgálatban, amelyben 23 állam javított korábbi besorolásán, a legjobb eredmények az információtechnológia terén születtek: itt 30 állam mutatott fel javulást.

A tanulmány szerzői szerint ebben nem kis szerepe volt az Y2K-nek, hiszen az államok éveket dolgoztak azon, hogy kormányzati rendszereikben megoldják az átállási problémát. A kormányok, az üzleti szféra és a magánemberek összesen több mint 100 milliárd dollárt költöttek számítógépes rendszereik korszerűsítésére, hogy azok megbirkózzanak a problémával és a 2000. évet utolsó két nullája alapján ne 1900-ként azonosítsák.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció