A gazdaság túlélését az egyszer használatos termékek is segítették
2020. június 10.
A koronavírus járványt Magyarország példás fegyelmezettséggel kezelte és ebben leginkább a fokozott higiéniai szabályok betartása segített. Az éttermek villámgyorsan reagálva a helyzetre biztosították, hogy az ételek steril csomagolásba kerülve jussanak el a fogyasztókhoz. Az egyszer használatos termékek forgalma az elmúlt időszakban másfélszeresére nőtt.
A járvány sok éttermet, vendéglátóipari létesítményt tett próbára. Átmenetileg az éttermek fele zárt be, de sokan folytatták működésüket és továbbra is munkahelyeket biztosítottak alkalmazottjaiknak. Az egyszer használatos éttermi csomagolás volt az egyetlen higiénikus lehetőség, hogy az élelmiszerek eljussanak a fogyasztókhoz az éttermektől vagy a közétkeztetőktől.
Kapcsolódó cikkek
- Szakemberek nyújtanak lelki támogatást egészségügyi dolgozóknak
- Ingyenes segélyvonal egészségügyi dolgozóknak
- Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket
- Még a járvány sem fogott ki a szerelmeseken
- A válságban tovább erősödik a digitális kommunikáció, de a kilábalás lassú lesz
- Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás
- Nem úgy zajlik majd ősztől az oktatás, ahogy megszoktuk
- Mi vár a mobiltelefon kiegészítők piacára idén?
- Lehet nyertese a mobiltartozékok piaca a járványhelyzetnek?
- Hálakoncert az egészségügyi dolgozóknak