Miért jó az e-learning?

A koronavírus terjedésének megállítása miatt egyre megszokottabbá válik a távoktatás 2020-ban. De a vírus terjedése elŇĎtt is egyre nagyobb szerepet kapott a technika az oktatásban. Szerencsére ma már nem kell feltétlenül az iskolapadot koptatni az ismereteink bŇĎvítéséhez, az e-learning tanfolyamok segítségével bárki tanulhat helytŇĎl és idŇĎtŇĎl függetlenül. 

Az e-learning fogalma ma már egyáltalán nem ismeretlen. Rengeteg cég és intézmény használja ezt a felületet a tudás átadására. Magyarországon azonban még nem terjedt el széles körben ez a tanulási forma, pedig számos elŇĎnyt biztosít a tantermi oktatással szemben. A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkeresŇĎ portál összegyŇĪjtötte az e-leraning elŇĎnyeit.

 

Rugalmasabb oktatás

Az e-learning képzések segítségével a tanulók bárhol, bárhonnan, bármikor elérhetik a tananyagot. Az oktatáson résztvevŇĎk saját idejüket beosztva, kényelmesen akár otthonról tanulhatnak, földrajzi helyüktŇĎl függetlenül. A családi és munkahelyi kötelezettségek és a tanulmányi feladatok jól összeegyeztethetŇĎkké válnak.

 

KedvezŇĎ ár

Az e-learning tanfolyamok ára jóval kedvezŇĎbb, hiszen az online képzéseknél nem kell tantermet és tanárt biztosítani az órákra, csak egyszeri elŇĎállítási költsége van az online kurzusoknak. Emellett a tanulók megspórolják a tankönyvek árát és az útiköltséget is.

 

Színesebb oktatási anyagok

Az e-learning képzéseken az olvasott anyag mellett gyakran oktatóvideók, hanganyagok és tesztek biztosítják a tanulók számára a megfelelŇĎ ismeretszerzést és visszacsatolást. Emellett fórumok és online kommunikációs csatornák segítik a tanulókat a kurzusok elvégzése alatt.

 

Egyéni haladási tempót tesz lehetŇĎvé

Az e-learning képzések igazodnak az egyéni haladási tempóhoz. A tanuló az oktatást annyiszor ismételheti meg, ahányszor az egyéni igényeihez szükséges, szemben a tantermi tréninggel. A tanulás üteme naplózható, így folyamatosan nyomon lehet követni.

 

Naprakész tananyag

Az e-learning tanfolyamok naprakészek, hiszen a digitális formának köszönhetŇĎen csak néhány kattintás egy tananyag cseréje, ha menet közben valamilyen változás vagy frissebb tanulmány, kutatási eredmény vagy törvénymódosítás történt.

 

Az e-learning képzések – a közelmúlt eseményei miatt is – egyre elterjedtebbek lesznek, ezért érdemes hozzá alkalmazkodni. A TanfolyamOKJ.hu oldalon számos online képzés közt válogathatsz.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció