Hat magyar cég is bemutatkozott a világ egyik legnagyobb fintech eseményén

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttmŇĪködésében hat hazai fintech cég kapott lehetŇĎséget, hogy részt vegyen a pénzügyi világ egyik legfontosabb innovációs eseményén, a londoni Fintech Connecten. A brit piacban érdekelt startupok nem csak a globális pénzügyi innováció legfrissebb trendjeibe láthattak bele, hanem saját termékük helyi bevezetéséhez is hasznos tapasztalatokat gyŇĪjthettek.

A december 3-4-én megtartott kétnapos fintech  túrán a hat magyar vállalkozás; a Scolvo, a ReCash, a Brokerchooser, a Péntech, a Vern, és a BlueOpes  a Startup Campus londoni irodájának segítségével vett részt. A már egyaránt piacon levŇĎ, brit terjeszkedésben érdekelt startupok a túra elsŇĎ napján workshopon tanulhattak a pénzügyi világban vezetŇĎ szerepet betöltŇĎ Egyesült Királyság fintech ökoszisztémájának sajátosságairól. Az elŇĎadásokat   Sameer Gulati, a Department for International Trade FinTech szakmentora, Zafar Kanani és Stuart Mullins Clarks legal / Forbury Investment iroda ügyvédei, valamint Haiman Tamás, a Centre for Finance, Technology and Entrepreneurship (CFTE)  senior tanácsadója, londoni ex-bankár tartották. A magyar cégeknek lehetŇĎsége nyílt bemutatkozni két helyi befektetŇĎnek, Eva Tarsovanak a Wharton Asset Management befektetési tanácsadójának és Luca Zurlónak, a Voluntres partnerének is.  „Az elŇĎadások során volt alkalmam megismerni, hogy mit gondolnak a digitalizacióról a világ vezetŇĎ pénzügyi intézményei, továbbá megismerkedtem új potenciális partnerekkel és versenytarsakkal, akiktŇĎl rengeteg információt hallottam, amit beépíthetek majd a saját termékfejlesztésünkbe” – mondta el Boda Kálmán, a Scolvo ügyvezetŇĎje. 

 

 

A második napon a cégvezetŇĎk a több mint 6000 érdeklŇĎdŇĎt vonzó fŇĎeseményen, a FinTech Connect-en üzleti találkozókon építették a kapcsolataikat, valamint a világ minden tájáról érkezŇĎ szakértŇĎktŇĎl hallgathatták meg a legújabb iparági trendeket és regulációs újdonságokat. “Külön öröm volt számunkra a Fintech Connect konferencián való részvétel, ahol helyi és nemzetközi startupokkal folytathattunk érdekes beszélgetéseket a digitális pénzügyi szektor jelen és jövŇĎbeli helyzetérŇĎl. Minden korai fázisú startup számára rendkívül fontos hiteles visszajelzést kapni termékérŇĎl. A fintech terütelen mozgó vállalkozásoknak erre a legmegfelelŇĎbb hely egyértelmŇĪen London, Európa pénzügyi központja. Ezért is vagyunk nagyon hálásak a Startup Campus meghívásának, hogy lehetŇĎségünk nyílt nemzetközi porondon is bemutatni a Vern által fejlesztett biztosítási szolgáltatásokat” – összegezte a túrát ElŇĎdi Márton, a Vern alapítója.

 

„London változatlanul a globális fintech színtér központja, és azok közé a piacok közé tartozik, ahol a felhasználók gyorsan adaptálják a digitális megoldásokat. EbbŇĎl adódóan a szektorban tevékenykedŇĎ startupok számára is kiemelten fontos, hogy ebben a gyorsreagálású fogyasztói térben validálhassák termékeiket” – összegezte a túra jelentŇĎségét Gulyás GergŇĎ, a Startup Campus London ügyvezetŇĎje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció