Szerelmes virtuális kiállítással készült a Google

A Google Kulturális Intézete egy szerelmes virtuális kiállítást nyitott Valentin-napra. A szerelmet és romantikát megörökítő válogatásban többek között láthatóak a világ leghíresebb csókjai Gustav Klimtől, Edvard Munch-tól, és Banksy-től, Vincent Van Gogh Délutáni Pihenője, valamint a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében lévő Örök tavasz című August Rodin-szobor.

Látogasson el a Google Kulturális Intézetének oldalára, ahol megnézheti, hogy a művészetben hogyan dolgozták fel a szerelem és a romantika témáját Banksy-től Van Gogh-on át, Tsukioka Yoshitoshi-ig.

A Valentin-napi gyűjteményben külön erre az alkalomra Gustav Klimt Csók című festményéről gigapixeles felbontású fotót is készítették, így a rendkívüli részletességú képen az egyes ecsetvonásokat is megvizsgálhatja.

 



Fedezze fel a művészek szerelmes világát Renoir Vidéki táncával, nézze meg, hogy a csók hogyan ihlette meg Anh Chang Hongot, Edvard Munch-ot és Giovanni Giulianit. Pillantson bele szerelmes életképekbe: egy sétára a földeken vagy egy parkban, esetleg egy 16. századi lakodalomba.

Ha ihletet kapott és kifejezné érzéseit, nézzen után, hogyan küldtek Valentin-napi üzeneteket az emberek az idők során a kézzel írott levelektől a telegramon át a Twitterig és az Instagramig.


A Google Kulturális Intézete számokban

A Google Kulturális Intézetének 600 partnere van a világ 60 országában. Az összes kiállítási anyagot figyelembe véve több mint 69 ezer műtárgyat nézhetnek meg virtuálisan az internetezők, közel száz darabot rendkívüli részletességgel, akár gigapixeles felbontásban is megvizsgálhatnak.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció