Mobil nélkül is működik az új okosóra

Bemutatták a viselhető okos eszközök következő generációját jelentő Samsung Gear S-t és a legújabb vezeték nélküli fülhallgatót, a Circle-t. A legújabb okosóra támogatja a 3G technológiát, így a felhasználók már a csuklójukon is élvezhetik a mobil internet nyújtotta lehetőségeket.

Öt centi átmérőjű ívelt Super AMOLED kijelzővel rendelkezik a Gear S. A felhasználók elolvashatják rajta a bejövő üzeneteiket és egyéb értesítéseiket. Az ívelt kijelző illeszkedik minden csuklóhoz, a cserélhető szíjjal pedig a felhasználó megtalálhatja a számára megfelelőt, kifejezheti saját ízlését, stílusát.

 



Támogatja a legelterjedtebb kommunikációs technológiákat, beleértbe a 3G-t, a Bluetooth-t, valamint WiFi csatlakozásra is képes, így viselője bárhol értesítést kaphat üzeneteiről, leveleiről, naptárbejegyzéseiről, és nem marad le a közösségi csatornákon folyó eseményekről sem. A Gear S azonban nem csupán értesítéseket küld viselőjének, de a felhasználó válaszolhat is a bejövő üzenetekre a kijelzőn felugró érinthető billentyűzet segítségével, és közvetlenül az órán fogadhat, illetve onnan is indíthat hívásokat. Az óra lehetővé teszi, hogy felhasználója azt a kommunikációs technológiát – 3G-t, Bluetooth csatlakozást - használja, amely az adott szituációjához a legmegfelelőbb, az óra automatikusan szinkronizálja az adatokat bármilyen csatlakozáson keresztül.

Menürendszerét úgy dolgozták ki, hogy az órára érkező értesítések a lehető legkönnyebben elérhetőek legyenek. Az okosórában elérhető a HERE gyalogos navigációs alkalmazása, a Financial Times cikkeket kínáló fastFT szolgáltatása, együttműködik a Spritz gyorsolvasási technológiájával és integrálja a Facebookról érkező üzeneteket és értesítéseket.

 



És persze jó edzőtárs: számos fejlett érzékelője, a beépített GPS és S Health funkciója minden olyan információt rögzít, amire egy edzés alatt és után szükség lehet. Az okosóra ezen kívül támogatja a Nike+ Running futóalkalmazást is, amely a futás szerelmeseinek segít abban, hogy edzésük minden percét nyomon kövessék, mobiltelefonjuk nélkül is.

Az órával együtt megjelent a legújabb vezeték nélküli fülhallgató is, a Gear Circle. Viselője okostelefonnal párosítva könnyedén fogadhatja hívásait, hallgathatja zenéit, adhat hangutasításokat. Ha pedig nem használja, egy egyszerű mágnessel a nyak köré illesztheti, a bejövő hívást pedig így is egy finom rezgés jelzi számára.

 

hirado.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció