iOS 8 és iWatch – a mozgás és az egészség jegyében

Az Apple mobil rendszerének következő verziójában kiemelkedő szerephez jut az egészséges életmód, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások, melyek működéséhez az iWatch okos karóra is hozzájárul majd.

A 9to5Mac forrásai szerint Az Apple idén az egészségmegőrzésre és a fitneszre helyezi a hangsúlyt, már ami a mobil eszközeit és azok szolgáltatásait illeti.

Állítólag az idei iPhone modelleken debütál az iOS 8-cal együtt az úgynevezett Healthbook szolgáltatás, amely figyeli és rögzíti a felhasználó által lefutott vagy lesétált távolságot a készülékek szenzorjai segítségével, megállapítja a mozgás során elégetett kalóriamennyiséget, sőt az esedékes orvosi vizsgálatokra és gyógyszerbevételekre is figyelmeztet.

A Helathbook működését az iWatch okos karóra is segíteni fogja, amely integrált érzékelőivel a várakozások szerint vérnyomásunkat, vércukorszintünket és bőrünk hidratáltságát is képes lesz mérni. A kiegészítő Bluetooth 4.0 LE kapcsolaton keresztül juttatja el a mért adatokat a szolgáltatással telepített iKütyünkre.

 

 

Érdekes látni, ahogy az Apple egy újabb területen vált trendteremtőből trendkövetővé, hiszen az egészségünk megőrzését szolgáló okos funkciókkal már korábban is találkozhattunk más gyártók termékeiben – elég csupán a Samsung S Health szolgáltatására gondolni. Mindenesetre jó, hogy ebbe az irányba tart a fejlődés, s előtérbe kerül az egészség, hiszen ezek a funkciók segíthetnek egyes betegségek korai felfedezésében, sőt egyes esetekben akár életet is menthet a használatuk.



 

[Forrás: Übergizmo]

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció