A GeForce GTX Titant is maga mögé utasítja az ASUS ROG Mars 760 grafikus kártyája

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette Mars 760 grafikus kártyáját, amely jócskán csendesebb és két GeForce GTX 760-as feldolgozóegységével 39 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál, mint a GTX Titan.

Megjelent a Mars 760, amely még a GeForce GTX Titant is maga mögé utasítja – játékteljesítménye akár 39 százalékkal is nagyobb lehet. A GeForce GTX Titan kártyával összehasonlítva a Mars 760-on a Bioshock Infinite 6%-kal, a Crysis 3 14%-kal fut gyorsabban, a Tomb Raider esetében pedig a különbség egészen meghökkentő: 39%.

 

A két kártyahelyet igénylő Mars 760 sokféle exkluzív ASUS technológiát tartalmaz. Ilyen például a  20%-kal hűvösebb és jócskán halkabb működést eredményező DirectCU II, a különlegesen stabil energiaellátást biztosító DIGI+ feszültségszabályzó, illetve a GPU Tweak, amely egy olyan, kézre álló segédprogram, amellyel a felhasználók a két GTX 760 GPU-ból extrém teljesítményt facsarhatnak ki – könnyen és biztonságosan. A Mars 760 még LED-es megvilágítást is kapott, amely működés közben borítja fénybe a kártyát.

 

A 4 GB GDDR videomemóriával a Mars 760 elképesztő magasságokba tolja a képfrissítési frekvenciát, és akadások nélkül kínál hihetetlenül zökkenőmentes játékélményt még nagyon magas, akár 2560 x 1600-as felbontásban is. 

Hűvös, csendes, stabil, strapabíró

 

Az exkluzív DirectCU II technológia lényege, hogy nyolc rendkívül jó vezetőképességű, rézből készült hővezető cső csatlakozik közvetlenül a két GPU-ra. Ezek gondoskodnak a különlegesen hatékony hűtésről – a Mars 760 húsz százalékkal hűvösebben és jóval halkabban fut, mint az összehasonlítási alapként használt GeForce GTX 690 kártyák. A két 90 mm-es porvédett ventilátor hatszor (6x!) erősebb légáramlást biztosít, mint a referenciakártya ventilátora.

 

A Mars 760 fel van szerelve a ROG közkedvelt DIGI+ feszültségszabályzó moduljával (VRM), amelyhez olyan 12 fázisú tápellátást terveztek, ami a zajszintet akár 30 százalékkal csökkenti, a hatékonyságot pedig 15 százalékkal javítja. A kártya emiatt jobban tűri a feszültségingadozásokat is, illetve az általános stabilitása és élettartama is megnőtt – a referenciakártyáéhoz képest két és félszeresre. A japán gyártmányú Black Metallic kondenzátorok 20 százalékkal jobb hőállósága akár ötször hosszabb élettartamot jelent. Az új kártyán ráadásul extrém terheléshez tervezett polimerizált szerves félvezetős kondenzátorok (POSCAP-ek) találhatók, illetve alumínium hátlappal szerelték a tápegység zajának további csökkentése, a teherbíróság fokozása, a túlhajtási lehetőségek kiteljesítése és a stabilitás növelése érdekében.

 

A Mars 760 ráadásul még jól is néz ki: a rászerelt LED-ek vörösen ragyognak és méltóságteljesen pulzálnak, ha a kártya aktív – hogy lenyűgöző látvány is emlékeztessen rá, micsoda erők
működnek itt.
 

 

Könnyű hangolhatóság és elképesztő játékteljesítmény

 

A Mars 760 két GTX 760-as GPU-jából a felhasználók további teljesítményt facsarhatnak ki a GPU Tweak segítségével. Ez egy olyan exkluzív tuningeszköz, amellyel a videomemória órajele és feszültsége, a hűtőventilátor sebessége, illetve az energiafelhasználási küszöbértékek is gyorsan, egyszerűen és biztonságosan állíthatók.

 

A Mars 760-hoz a GPU Tweak ROG-kiadása jár, amely precíz loadline-kalibrálásra és VRM-frekvenciatuningolásra is módot ad, ezzel a lehető legszélesebb körű szabályozhatóságot és paraméterhangolást kínálja a túlhajtási lehetőségek lehetőségek kiteljesítéséhez – ráadásul mindez egy vonzó és könnyedén használható grafikus felületen érhető el.

 

A kártyához a GPU Tweak Streaming nevű eszköz is jár. Ezzel a felhasználók valós időben oszthatják meg a képernyő tartalmát az interneten – így mások is nézhetik, mit és hogy játszanak éppen. Még arra is van lehetőség, hogy a lejátszóablakhoz címet, görgetett szöveget, képet és webkamerás képet rendeljenek. 

Elérhetőség és árak

 

A Mars 760 világszerte 2013. november végén kerül a boltokba. A hazai felhasználók bruttó 179 900 Ft-os ajánlott áron kereshetik majd a boltokban az új Mars videokártyát.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció