A KPMG újra meghirdeti Felelős Társadalomért Programját

Magyarország vezető szakmai szolgáltató társasága immár negyedik éve hirdeti meg Felelős Társadalomért Programját, amelyben civil szervezeteknek kínál pro bono szakmai támogatást, pénzadományt, melyet működési költségeik fedezésére használhatnak fel, valamint számítógépeket.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el társadalmi befektetési programját, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozó közhasznú és kiemelten közhasznú non-profit szervezeteket. Mára az oktatás mellett az egészségügy lett a másik fókuszterület. A projektek legfőbb célja, hogy segítse a szervezetek átláthatóbb és hatékonyabb működését.

A programra oktatási vagy egészségügyi területen működő, Magyarországon bejegyzett, közhasznú vagy kiemelten közhasznú non-profit szervezetek pályázhatnak. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű gyermekek egészségét, vagy pénzügyi, gazdasági fejlesztését kiemelten kezelő szervezetek.

A pályázat leadási határideje 2012. november 16., az eredményhirdetést 2013. január 11-én tartják. A pályázatokról egy független résztvevőkből álló zsűri dönt.

A nyertes szervezetek részére a KPMG többek között a könyvvizsgálat, számviteli tanácsadás, adótanácsadás, informatikai tanácsadás, üzleti tanácsadás, és a KPMG menedzsment iskolája, a KPMG Akadémia keretein belül az oktatás területén nyújt együttműködési lehetőséget. A szervezetek a pályázatban több szolgáltatási területről is kérhetnek támogatást, a program célja ugyanis, hogy a nyertesek egy komplex, egész működésüket átfogó megoldáscsomaggal legyenek gazdagabbak. A KPMG a működési költségek támogatására pénzbeli adományt is biztosít minimum 250 000 Ft, maximum 750 000 Ft értékben. A megpályázni kívánt összeget a pályázónak jeleznie kell a jelentkezéskor, de a támogatás mértékéről a zsűri dönt. Emellett a nyertes szervezetek használt és lecserélt számítógépeket is kaphatnak.

Szabó István, a KPMG CR-menedzsere elmondta, hogy a program két alapvető hazai problémára próbál hathatós választ adni: a magyarországi non-profit szervezetek forrásai (állami, vállalati, magánadományok) az elmúlt években jelentősen beszűkültek, azok is elsődlegesen projektekre irányulnak. Ezáltal a szervezetek alapműködésének finanszírozása, fenntartása különösen nehéz helyzetbe került. A másik jelentős probléma a non-profit szervezetek átláthatóságának és menedzsment-ismereteinek hiányossága.

„A válság mindkét problémát felerősítette, hiszen azon szervezetek képesek jobban reagálni a változásokra, amelyek modern vezetési eszközrendszerrel rendelkeznek, és azok tudnak hatékonyabban forrásokhoz jutni, amelyek átláthatóan működnek, így a támogatók nagyobb bizalmát élvezik”- hangsúlyozta Szabó.

A KPMG munkatársai a vállalat pro bono projektjeivel – többek között a Felelős Társadalomért Program nyertes szervezeteinek támogatásával, az UNICEF-nél, vagy a NIOK-nál végzett könyvvizsgálattal, a ROMASTER programban való részvétellel – tavaly megközelítőleg 1000 munkaórát töltöttek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció