Töltsd fel kütyüdet víz segítségével! – PowerTrekk Water Charger

A myFC által kreált, PowerTrekk névre keresztelt mobiltöltő rendkívül innovatív töltési rendszerrel büszkélkedhet, ugyanis a kütyük számára létfontosságú elektromosságot vízből állítja elő. Az idei CES rendezvényen bemutatkozó újdonság hatalmas sikerre számíthat.

A PowerTrekk működésének lényege, hogy a benne található PowerPukk (milyen találó elnevezés) nátrium-szilicidet tartalmaz, mely képes reakcióba lépni a vízzel, a kémiai folyamat során pedig hidrogéngáz termelődik. Egy PowerPukk-ból körülbelül két okostelefon feltölésére elegendő elektromosságot préselhetünk ki.

Björn Westerholm, a myFC vezérigazgatója szerint „A PowerTrekk Water Charger bárhol, bármikor képes tölteni mobiltelefonunkat.” Ez a mondat elsősorban a túrázók érdeklődését keltheti fel, akik viszonylag gyakran tartózkodnak huzamosabb ideig a villamosenergia-hálózatoktól távol eső helyeken. Bár mobiltöltő létére kissé méretes eszköz, szükséghelyzetben ezt az apró hátrányát könnyen ellensúlyozhatja funkcionalitásával. Alábbi videón közelebbről is megismerkedhetsz a PowerTrekk-kel.

A PowerTrekk már a tavalyi Consumer Electronics Show-n bemutatkozott, s várhatóan az idei rendezvényen is jelen lesz. A készülék egyébként már kapható Európában, ajánlott fogyasztói ára – kissé borsos - 199 euró, a töltőrendszer lelkét képező – töltésenként cserélendő - PowerPukk ára pedig 1,99 euró/db.

További információkat a gyártó oldalán találsz a termékről.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció