Debütált a Dell tablet netbook-ja

A Dell egy olyan készüléket mutatott be, amely egyaránt használható tablet-ként és billentyűzetes netbook-ként, ráadásul Windows 7 operációs rendszer fut rajta.

A netbook-okra eddig jobbára XP-t telepítettek, habár ez a lehetőség nemrég megszűnt, míg a tablet-ek körében az egyedi Apple iPad mellett jobbára az Android hódít. Kivétel persze itt is akad: ilyen például a szintén Windows 7-es HP Slate 500, amely azonban 799 dolláros árával kissé nehezen lesz versenyképes. A Dell Inspiron Duo viszont az operációs rendszer mellett abban is újít, hogy elsőnek hozza be a hibrid formátumot a termékkategóriába. A jóval drágább, professzionális noteszgépeknél ugyanis már régóta léteznek tablet-té hajtogatható készülékek, a netbook-ok körében azonban eddig nem volt ilyen. A 10 colos képernyő egy kereten függőlegesen elforgatható, így vagy összecsukva tablet-ként, vagy elforgatva és kinyitva billentyűzetes netbook-ként használható a készülék.

 

Az 1,5 GHz-es kétmagos Atom processzorral, 2 GB RAM-mal és Broadcom Crystal HD 1080p videós grafikus csippel felszerelt Dell Inspiron Duo december első hetében kerül piacra az Egyesült Államokban, és induló ára 549 dollár lesz, ami nem sokkal magasabb az iPad-énél. A Dell emellett több Android tablet-tel is előrukkol az idén, amelyeknek a logika alapján még olcsóbbaknak kell majd lenniük.

 



 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció