A CEU is az Arubát választotta a Google konferencia kapcsán

A CEU (Közép-európai Egyetem) és a Google által Budapesten megrendezett Internet, szabadon 2010 konferencia több mint 400 vendége számára a filter:max az Aruba Networks eszközeivel biztosította a vezeték nélküli hálózatot.

Aktivisták, bloggerek, valamint a magán- és közszféra szakembereinek százai jöttek össze a világ minden tájáról, hogy az internetes kommunikáció olyan vitatott kérdéseiről értekezzenek, mint az online véleménynyilvánítás határai, a technológia, gazdasági növekedés és emberi jogok komplex összefüggései. A konferencia 3 napig tartott, a helyszínt a CEU biztosította az egyik Nádor utcai épületében. A szükséges wifi hálózatot a filter:max Kft. szakemberei tervezték, konfigurálták. A konferencia helyszínén a 802.11n szabványt is támogató Access Pointok párhuzamosan átlagban 154, maximum 210 felhasználót szolgáltak ki. A 12 AP közül a legterheltebbre volt, hogy egyszerre 45 felhasználó csatlakozott, miközben a konferencia 3 napja alatt több mint 3,5 millió kérést teljesített a hálózat.

Az Aruba Access Pointjai média konverterként működnek, titkosítást csak a Controller végez. A központba csatornázott forgalom így a kliensektől a levegőn át a vezetékes szakaszon keresztül is titkosítva marad, elkerülve a wifi specifikus támadások jelentős részét. A Controller a teljes rádiófrekvenciás környezetet központilag kezeli az Adaptive Radio Management (ARM) technológia segítségével. Az Access Pointok és a kliensek adásteljesítményének, csatorna és frekvencia tartomány választásának és a kapcsolatok számos egyéb paraméterének folyamatos hangolásával optimalizálja a wifi hálózat teljesítményét. A Controllerbe épített, CC-EAL4 minősítésű tűzfal pedig biztosítja a felhasználók forgalmának teljesen szeparált kezelését és a QoS szabályokat.

A CEU elégedetten fogadta a konferencián nyújtott wifi szolgáltatást: "Egy könnyen menedzselhető, megbízható, több száz felhasználót biztonságosan kiszolgáló hálózati megoldást kerestünk, ezért esett a választásunk a filter:max által javasolt Aruba Networks eszközeire."- mondta el véleményét Bedecs Szilárd, a CEU informatikai igazgatója. A CEU az eszközöket a konferencia után az iskolában a diákok kiszolgálására használja fel.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció