Élő LTE (4G) bemutató a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat 23 városban, illetve 28 európai országban zajlik párhuzamosan, így izgalmas és különleges programokra lehet számítani Soprontól Budapesten át Debrecenig.

Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Központjában működés közben lehet majd megnézni egy 3D kamerát és tv-képernyőt, egy twitterező fát (ami bejegyzéseket küld közvetlenül egy Twitter oldalra, ha valaki elhalad mellette, de a mozgásra zenével, beszéddel, továbbá a fények le- és felkapcsolásával is reagál). Most először nyílik lehetőség a nagyközönség számára, hogy betekinthessen a kulisszák mögé is, 3 ericssonos fejlesztő laboratóriumba is látogatást tehetnek az előzetesen regisztrált érdeklődők. 

Az ericssonos munkatársak hobbiból megalkotott szerkezeteiből összeállított kiállításon lesz többek között távirányítású tank, négyrotoros helikoptermodell, villanymotorral működő kispolski, egy  autóba szerelt GSM rendszerű riasztó és távkapcsoló rendszer, nagysebességű képfelvételek és gyorsított videók mikrokontrolleres vezérléssel berendezés is.

Mindezek mellett a távközlés története, az Ericsson története és mobiltelefonok evolúciója kiállítások is megtekinthetők.

Minden bizonnyal azonban a legnagyobb érdeklődés a jövő mobiltechnológiájának bemutatóját fogja kísérni. Néhány év múlva a hazai előfizetők számára is elérhetővé válnak a jelenleginél jóval nagyobb sávszélességet kínáló mobilhálózatok. Az Ericsson Magyarország és a T-Mobile 2009 októberében megkezdett LTE tesztjének eredményeként a rendszer 20 MHz-es sávszélességen 100 Mbps letöltési és 35 Mbps feltöltési sebességet biztosít. Az ebből adott ízelítőben látható lesz az LTE révén elérhető gyors le- és feltöltés és online megtekinthető lesz egy HD felbontású videofilm is.


www.kutatokejszakaja.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció