Komolyan verseng a Dell és a HP a 3PAR-ért

Mint arról korábban beszámoltunk, a HP néhány napja rálicitált a Dell vételi ajánlatára, amit a rivális gyártó kínált a 3PAR adatbázis-cégért, most viszont a Dell is megajánlott egy kicsivel magasabb összeget.

A Dell először 1,2 milliárd dollárért szerette volna megvásárolni a 3PAR-t, ám néhány nappal később a Hewlett-Packard nagyjából 1,6 milliárdot ajánlott a társaság tulajdonjogáért. A Dell most egy amolyan „tartom, és nem emelek” húzással szintén körülbelül 1,6 milliárdot kínál a cégért, a különbség mindössze részvényenként 30 cent. Vagyis a HP 24 dollárért, míg a Dell most már 24 dollár 30 centért venné meg az informatikai adattárolással foglalkozó cég papírjainak darabját.

Az elemzők többsége és a részvénypiac is egyetértenek abban, hogy a Dell szerény második ajánlata azt jelzi, további versengés esetén már nem szeretnék folytatni a HP-vel a csatát. Az emiatt kissé csalódott Wall Street-en a hírre 2,3 százalékpontot esett vissza a 3PAR részvényeinek árfolyama. A technológiai iparban szokatlan felvásárlási verseny azt jelzi, hogy a számítógépes ágazatban érdekelt vállalatok egyre inkább igyekeznek minél több lábon állni. Ezen kívül az sem mellékes szempont, hogy a magas szintű adattárolás, amely a 3PAR fő profilja, az informatika jövőjének kikiáltott „cloud computing” kulcsfontosságú tényezője.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció