Ballmer: a Google egy szörnyeteg

A Microsoft első embere nem fogta vissza magát, amikor egy konferencián a keresőóriásról beszélt, és egyenesen szörnyetegnek nevezte a vállalatot.

Steve Ballmer szabadszájúsága közismert, nem egyszer leszólja a konkurenseket, megvetően, ironikusan beszél azokról, most is így tett a D8 rendezvényen, ahol a Google-ön köszörülte a nyelvét. A redmondi vezető így nyilatkozott a Walt Mossberg médiaügynökségnek: "Nagyon sok munka vár még ránk, mivel a kiélezett versenyhelyzetben egy behemóttal állunk szemben". Az újságírók kérdésére, miszerint valóban arra utalt-e, hogy a Google egy óriási szörnyeteg, igennel válaszolt Ballmer. A Microsoft-vezér a Bing egyéves pályafutásának a kiértékelése kapcsán tette a fenti kijelentést felmagasztalván cége saját keresőjét, melyet egyenrangú szörnyeteg ellenfélként mutatott be. "Mi vagyunk az egyetlen olyan keresőcég, amelynek sikerült növelnie piaci részesedését az elmúlt 12 hónap során"- nyilatkozta büszkén a redmondi vezető.
A legfrissebb áprilisi statisztikai adatok szerint a Google az Egyesült Államokban 64.4%-on áll, míg a Yahoo már csupán 16.9%-ot tudhat magáénak, a Bing pedig már a 12%-hoz közelít.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció