Boldogabbá teszi a nőket a technológia

A számítógépekhez, internethez és a kommunikációs eszközökhöz való hozzáférés javítja az emberek, különösen a nők kényelemérzetét - derül ki egy friss brit felmérésből.

A Chartered Institute of IT 35 ezer ember bevonásával végzett nemzetközi vizsgálatából kiderül, hogy a technológiának olyan meghatározó ereje van, amely jelentősen javítja az emberek boldogságérzetét.
 "Úgy tűnik a technológiai fejlődés elsősorban a kevésbé kiegyensúlyozott társadalmakban jobbítja az életérzést" - derül ki a felmérésből. A kevés jövedelemmel és alacsony iskolai végzettséggel rendelkező családok sokkal többet merítenek az információs technológiai fejlesztésekből, mint azok, amelyek több bevétellel és magasabb iskolai háttérrel rendelkeznek. Különösen a nőkre van kedvező hatással a kommunikációs technológiákhoz és eszközökhöz való hozzáférés, elsősorban azért, mert a nők azok, akik a családi életben és közösségi kapcsolatokban is központi szerepet töltenek be - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

 "Minden, - jelen esetben a számítástechnika - ami a dolgok fölötti személyes ellenőrzés érzését növeli a mindennapi életben, csökkenti a stresszt és a szorongást, illetve épségben tartja a szellemet" - mondta Donna Dawson pszichológus.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció