Két hét múlva IDC IT Security Roadshow 2010

Harc a fejlett fenyegetések ellen: biztonsági stratégiák a stabil vállalati működéshez

Az IDC idei biztonsági konferenciája holisztikus szemlélettel közelíti meg az IT-biztonságot, és szükséges vagy kötelező költségtétel helyett az üzleti működés előmozdítójaként kezeli azt. A Hotel Novotel Centrumban tartandó rendezvény praktikus tanácsokkal segíti az IT és a munkavégzés paradigmaváltására és a jogi környezet változásaira reagáló, hatásos biztonsági programok kidolgozását.

A rendezvény külföldi független előadója Marco Gercke lesz, aki a Német Jogi és Informatikai Társaság (DGRI) büntetőjogi tagozatának titkára, az ITU magas szintű szakértői csoportjának tagja, az Európa Tanács szakértője.
Marco Gercke előadása áttekinti a számítógépes biztonság és kiváltképpen a bűnözés jelenlegi helyzetét. Ennek kapcsán számos, az ENSZ és más szervezetek számára készült tanulmány eredményei is ismertetésre kerülnek, valamint bemutatja az aktuális fenyegetéseket, a legújabb megoldásokat és naprakészen tájékoztat a 2010/2011-es helyzetet meghatározó globális trendekről és kezdeményezésekről.

Az IDC Magyarország részéről Marosvári Gábor, vezető elemző előadása arról a harcról szól, amit a vállalatok folytatnak az egyre kifinomultabb támadások ellen. A pénzügyi válság negatív hatásai természetes módon adatvesztések, cybertámadások, dolgozói szabotázs és egyéb fenyegetések megszaporodását eredményezték a vállalatoknál. Sok cég azonban bölcsen reagált ezekre a kockázatokra, és a költségek pánikszerű csökkentése helyett, növelték az IT biztonsági büdzséjüket. A "hagyományos", külső fenyegetéseken túl, a gazdasági bizonytalanság az olyan belső kockázatok megnövekedését is magával hozza, mint amilyen az adatszivárgás vagy a dolgozói szabotázs. Mindezek pedig felgyorsítják a különféle DLP eszközök elterjedését is.

Az IDC egész napos IT Security konferenciáján a következő technológiai cégek vesznek részt és tartanak előadást: HP, SHARP, Balabit, Cyber-Ark, Check-Point, SOURCEfire, KÜRT, Z-scaler.

A 2010-es roadshow-n Gerencsér László, a Magyar Telekom IT-biztonsági vezetőjének esettanulmányi előadásában azokra a kérdésekre kaphatunk választ a cégénél bevezetett üzleti szempontú személyazonosság-kezelés kapcsán, hogyan válasszunk szállítót és terméket, hogy elég gyorsak legyünk? Milyen implementációs stratégia a megfelelő egy fúzió támogatásához? El lehet-e jutni az éles indulásig három hónap alatt?

A konferencia moderátori teendőit Hirling László, a Stratis vezető tanácsadója látja el, aki több, mint 10 éve foglakozik információ-biztonsági kérdésekkel

A rendezvényen a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az ISACA, mint szakmai partner jelenik meg és az érintett résztvevőknek idén is CPE, CISA, CISM és CGEIT pontokat írnak jóvá. A nap végén az értékelő- és kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolnak ki!

Az IDC IT Security Roadshow 2010 budapesti rendezvényének részletes programja, az előadások szinopszisai, az előadók szakmai életrajza, és a regisztráció a következő oldalon érhető el.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció