3D-ben érkezik a futball-vb

A Sony szerződést kötött a FIFA-val 25 mérkőzés speciális technikával történő rögzítésére, így jövőre érkező 3D-s televízióikon már térhatású élményben lehet részünk.

Régóta rebesgetik, hogy valamilyen nagy áttörésre van szükség ahhoz, hogy még több embert ültessenek le a televízió elé, már ha ez még egyáltalán lehetséges. Ennek egyik legkézenfekvőbb módja a marketingesek szerint a teljesen új, háromdimenziós televíziózás megteremtése. Ezen vagy egy tucat nagy elektronikai konszern dolgozik, ám a Sony mégis úttörőnek tekinthető, mivel nem csupán koncepció készülékeit mutogatja, hanem 2010-ben meg is kezdi az áttörést első sorozatgyártású 3D-s televízió családjával.

A tévék értékesítése jellemző módon megugrik a futball események körül, ezek közül is a legkiemelkedőbb a foci vb, így logikus lépés, hogy a Sony éppen ehhez az eseményhez időzítené a nagyobb volumenű eladások beindítását. Az újdonságok esetében mindig gondot jelent, hogy a hozzájuk illő, adottságaikat, előnyeiket kihasználó tartalom késik, ahogy a Blu-ray lejátszók esetében is az első időkben csak egy tucatnyi filmet nézhettünk újra és újra. Ezen a gondon is segítene a most megkötött, 25 mérkőzésre szóló megállapodás, mely legalább a focidrukkerek esetében vonzóvá tenné a vélhetően nem éppen olcsó készülékek megvásárlását. A gond inkább a filmekkel lesz, mivel ezeknek már gyártásukkor 3D formában kellene elkészülni, különben csak egy csökkent értékű utólagos 3D maszatolás után nyújtanak csökkent háromdimenziós élményt. Az ilyen mozik azonban egyelőre igen ritkák, a most bemutatkozó Avatar sci-fi ilyen lesz, ám a kritikusok szerint ezzel meg a hagyományos mozikban akadnak gondok, a 2D-s vetítések során a kép korántsem hozza a megszokott, 100 éves kora ellenére elsöprőn tiszta hagyományos celluloid minőséget.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció