Szélessávú hálózatot épít az Albacomp Hajdúböszörményben

A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP 4.4.2) keretében kiírt „A szélessávú hálózatok önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország kevésbé vonzó településein projekt megvalósítása Hajdúböszörmény településen.” című nyílt közbeszerzési pályázat nyerteseként az Albacomp Zrt. építheti ki a térség szélessávú internetes hálózatát.

A szélessávú hálózat kialakításáról szóló szerződést Balázs Zoltán, az Albacomp Zrt. igazgatóságának elnöke és Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere írta alá 2007. október 4-én ünnepélyes keretek között. A 2007. december 31-én záruló projektnek köszönhetően Hajdúböszörmény és külterületei (Hajdúvid, Bodaszőllős, Prod) számára még az idei évben elérhetővé válik a világháló. A projekt értéke nettó 166,5 millió forint.

A vállalat az adott település és külterületei csatlakoztatását optikai kábelhálózat és rádiófrekvenciás eszközök alkalmazásával biztosítja. Az Albacomp tevékenységében növekvő szerep jut a rendszerintegrációs és a tanácsadói megbízásoknak – mint például üzemeltetés-támogatás, rendszerfelügyeletet, stratégiai tervezés –, amelyekből a vállalat egyre többet értékesít a megrendeléseken belül. A tervek szerint 2007-ben 35, 2008-ban pedig már a forgalom 50%-a szolgáltatásokból fog befolyni.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció