Ősszel indul a Nokia zeneáruháza

Az eddigi híreket megerősítve a Nokia hivatalosan bejelentette, hogy Európában az ősz folyamán saját internetes digitális zeneletöltő szolgáltatást indít, Nokia Music Store néven.

A Nokia Music Store a számítógép mellett természetesen közvetlenül a gyártó okostelefonjairól, így például az N81-ről és az N95-ről is elérhető lesz. Egy zeneszám 1 euróba, egy teljes album letöltése pedig 10 euróba kerül majd, míg a PC stream havidíja szintén 10 euró lesz. Az adatbázis a cég sajtóközleménye szerint több millió dalt tartalmaz.

A zeneáruház megnyitása mellett a Nokia egy teljesen új portált indít Ovi néven. A szó finn jelentése ajtó, ami jól szimbolizálja azt a célt, hogy rajta keresztül a felhasználók egy helyről férhessenek hozzá a vállalat által kínált összes multimédiás és egyéb webalapú szolgáltatáshoz. Az Ovi a zeneáruház mellett egy új mobil navigációs alkalmazásnak, illetve novembertől az N-Gage játékletöltő megoldásnak is helyet ad majd. A korábban egy készülék nevét jelölő N-Gage mostantól egy internetes játékplatformot jelöl, amelyről a kompatibilis Nokia telefonnal rendelkező felhasználók játékprogramokat tölthetnek le maguknak. A letöltésekért hitelkártyával is lehet fizetni, vagy pedig a költségek automatikusan a telefonszámlához adódnak.

Az Ovi amellett, hogy zeneáruházával végre valóban teljessé teszi a mobiltelefonok zenelejátszó funkcióját, széles körű mozgásteret kínál a Nokiának ahhoz, hogy készülékeihez saját webalapú szolgáltatásokat kínáljon, még inkább kiaknázva a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket. A zene mellett a cég egy másik fronton is harcba száll az Apple-vel, ugyanis a jövőben az iPhone-hoz hasonlóan érintőképernyős kezelőfelülettel ellátott mobiltelefont tervez forgalomba hozni S60 platformon.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció