Hálózatfelügyeleti technológiák: Microsoft-EMC együttműködés

Az EMC és a Microsoft egy új hálózatfelügyeleti licencelési megállapodást és szélesebb körű technológiai együttműködést jelentett be a San Diegóban rendezett Microsoft Management Summit (MMS) 2007 rendezvényen.
A bejelentés legfontosabb része, hogy a Microsoft licenceli az EMC Smarts hálózatfelderítési és állapotfigyelési technológiát, így az része lesz a Microsoft System Center Operations Manager későbbi változatainak. Ez a termék a cég vállalati informatikai környezetekhez készült szolgáltatásfigyelő megoldása. Emellett az EMC értéknövelt hálózatfelügyeleti és hibaforrás-analízis csomagokat is fejleszt, amelyek a System Center Operations Managernek mind a jelenlegi, mind a későbbi változataival együtt használhatók lesznek.

A szerződés első szakaszának megfelelően az EMC bejelentette az EMC Smarts Connector for Microsoft System Center Operations Manager 2007 terméket. Ez kétirányú kapcsolódási lehetőséget ad a Smarts program számára, hogy megossza a hálózatfelderítési-, topológia- és hibaforrás-analízis eseményeket az Operations Managerrel. Továbbá biztosítja az Operations Manager számára, hogy szinkronizálja a riasztási állapotokat és megoldásokat az EMC Smarts technológia irányába. Ezzel a felhasználók kihasználhatják egy szorosan integrált hálózat és rendszermenedzsment-termékcsomag előnyeit, a szolgáltatások rendelkezésre állásának azonnali javítására. A connector 2007. májusától lesz elérhető.

A megállapodást tovább bővítve az EMC és a Microsoft együttműködik egy több tartományra kiterjedő viselkedési modell kifejlesztésében az Operations Manager kontextusában az informatikai műveletek felügyeletének javítására a különálló eszközökön és rendszereken. A közös fejlesztésű modellek kihasználásával az Operations Manager vásárlói meg tudják határozni a modellezett infrastruktúra szolgáltatási problémáinak kiindulási okát. Emellett az Operations Manager partnerek kiterjedt hálózata az új eszközök, szolgáltatások és alkalmazások jobb átláthatóságát és irányítását biztosíthatja e modellek számára – ennek következményeként egyszerűsödik a felügyelete és csökkennek költségei.

Az EMC és a Microsoft együttműködése kiterjed a vezető hálózat- és rendszer-felügyeleti megoldásokra, és az EMC fejlett korrelációs és hibaforrás-analízis lehetőségeit a Microsoft kényelmes használatával, partner-ökoszisztémájával és piaci elterjedtségével ötvözi.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció