Quest Software-Microsoft: protokolltechnológiai licenc az Európai Protokoll Program keretében

A Quest Software, Inc. lett az első licencvásárlója a Microsoft Munkacsoport Szerver Protokol Programnak (Microsoft Work Group Server Protocol Program - WSPP), amit az Európai Bizottság 2004 márciusi döntését követően hozott létre.
A Quest vezetői szerint a Microsoft protokolltechnológiájának licencelése megnöveli és gazdagítja az együttes működtetés lehetőségét azon vásárlók számára, akik heterogén szerverkörnyezetben dolgoznak. A Quest azt tervezi, hogy olyan szoftvermegoldásokat fejleszt majd, beépítve a Microsoft protokollokat is, amelyek a Questnél jelenleg beszerezhetőnél jobban biztosítanak a vásárlók számára lehetőséget a  Unix, Linux és Java aktív könyvtárral hitelesítő rendszerek integrálására. A bejelentés a Quest és a Microsoft eddigi utolsó lépése abba az irányba, hogy könnyű és hatékony megoldást biztosítsanak azon felhasználók személyazonosságának biztosítására és kezelésére, akik heterogén információtechnológiai infrastruktúrában dolgoznak.

- Közös célunk a vállalati szervezetek azon szükségletének biztosítása, hogy gyakorlati megoldásokkal kezelni tudják a különböző infrastruktúrákat, és növelhessék technológiai és emberi erőforrás befektetéseik eredményét - mondta el Doug Garn, a  Quest Software elnöke.

WSPP licencvásárlóként a Quest elérheti majd azokat a kommunikációs protokollokat, amelyek a Windows Server operációs rendszerben rendelkezésre állnak, és amelyeket a Windows munkacsoportszerver (Work Group Server) használ arra, hogy biztosítsa a csoport és felhasználói adminisztrációs szolgáltatásokat (beleértve a Windows Domain Controller szolgáltatásokat, az aktív könyvtár szolgáltatásokat és a csoportképző szolgáltatásokat) a Windows munkacsoport-hálózatok (Windows Work Group Networks) számára.

A Microsoft ezt a protokoll-licenc programot az Európai Közösség 2004 márciusi döntésének előírásainak kielégítésére fejlesztette ki; ez arra kötelezte a Microsoftot, hogy terjessze ki azt protokoll-licencelést, amelyet az Egyesült Államokban már felkínált. Míg az Egyesült Államokban a programnak 27 licencelője van, ez európai programban a Quest az első protokollt licencelő vállalat.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció