Mit várhatunk 2022-ben az adótörvények terén?

Már benyújtásra kerültek a 2022-es törvényjavaslatok, amelyek többféle változásokat hoznak az adózás terén, amennyiben hatályba lépnek.

Az adózás nem egyszerŇĪ témakör, nem véletlen, hogy olyan népszerŇĪek az adótanácsadók és adószakértŇĎk, ahogy az sem a véletlen mŇĪve, hogy a jól képzett mérlegképes könyvelŇĎk is rendkívül keresettek, dacára annak, hogy egyes adózási folyamatokat próbálnak egyszerŇĪbbé, átláthatóbbá tenni.

Természetes, hogy mindenki szeretné a lehetŇĎ legoptimálisabban kezelni pénzügyeit, s ehhez szüksége van olyan, pénzügyi területen végzett szakemberekre, akik képesek hatékonyan támogatni törekvéseit.

Folyamatos kreditpontos képzések 

A Perfekt Zrt. kreditpontos képzéseivel könnyŇĪ teljesíteni a kötelezŇĎ krediteket, miközben a releváns új adójogi, törvényi változásokat színvonalas képzés keretében sajátíthatja el. Ezeken a képzéseken nagy hangsúly van azon, hogy életszerŇĪ példákon keresztül, a gyakorlat felŇĎl is értelmezést kapjanak egyes adójogi helyzetek és szabályozások, miközben kiemelkedŇĎ, szakmájukban neves oktatók és elŇĎadók prezentálásában megismeri a legfontosabb és legfrissebb információkat.

Ahhoz, hogy bármely pénzügyi szakember képes legyen a legjobb tanácsokat és a legprecízebb könyvelést nyújtani ügyfeleinek, szükséges az adózási szabályozások ismerete, valamint a jogszabályi változások folyamatos figyelemmel követése és megfelelŇĎ értelmezése is. Aki még ennél is tovább megy, annak a várható változásokkal is érdemes tisztában lennie, hiszen az azokra történŇĎ felkészülés is nagymértékben segíti az ügyfelekkel való munkát.

Mit várhatunk 2022-ben?

A benyújtott törvényjavaslatok értelmében változások várhatóak a személyi jövedelemadó, a szociális hozzájárulási adó, az áfa, valamint az adóigazgatás területein is.

Változás várható az egyéni vállalkozók átalányadózásának szabályaiban. Például az átalányadózás választása esetén, mentesülhet a személyi jövedelemadó befizetése alól, amennyiben bevétele nem haladja meg az éves minimálbér felét, illetve csak az e feletti jövedelem után kell adóelŇĎleget befizetnie. További izgalmas részlet, hogy átalányadózás esetén a fŇĎállású egyéni vállalkozó a tervek szerint akkor is igénybe veheti a családi adókedvezményt, ha a minimálbér alapján teljesíti járulékkötelezettségét. Az átalányköltségek megállapítása is egyszerŇĪbbé válhat. 

A törvényjavaslat nyomán várható, hogy a négy- vagy többgyermekes édesanyáknak a nekik járó kedvezmény érvényesítéséhez nem szükséges évenként újra új nyilatkozatot benyújtaniuk.

A benyújtott javaslatok alapján várhatóan csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke, és megszŇĪnik a szakképzési hozzájárulás. A pénzforgalmi szolgáltatóknak nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségük keletkezik a határon átnyúló kifizetésekkel kapcsolatosan.

Mindez csak egy kis szelete a várható változásoknak, s még bŇĎven van idŇĎ felkészülni a továbbiakra.

 

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció