Bízd profikra a szerver üzemeltetését!

A szerver üzemeltetése egyesek számára izgalmas kihívást jelent, mások viszont inkább stresszforrásként tekintenek a feladatra. Azok, akik ez utóbbi csoportba tartoznak, minden bizonnyal tapasztalták már, milyen kellemetlen helyzeteket tudnak szülni egy váratlan meghibásodás.

Ezek jelentik a legnagyobb fejtörést

Ha a szerver üzemeltetését saját magunk intézzük, akkor számos megoldandó feladattal kell szembesülnünk és az idő múlásával ez egyre több lesz. Az ugyanis nem elegendő, ha az embernek van egy megbízható, hozzáértő rendszergazdája, aligha fog ugyanis egyvalaki 0-24 ügyeletet vállalni a hét és az év minden napján.

A rendszergazda is ember, olykor pihenésre van szüksége, néha pedig még szabadságra is megy. Az élet persze ilyenkor sem áll meg, ideális esetben a szerver sem. Ezért legalább még egy rendszergazdára biztosan szükség lesz, ha nem inkább még kettőre. Három jó munkaerőt találni erre a pozícióra eleve nem könnyű feladat, s még ha sikerül is, állandó havi költséget jelent az alkalmazásuk.

Amennyiben mindezen problémákkal sikerül megküzdeni, akkor is bármikor történhet technikai meghibásodás. Ilyenkor gyorsan kell cselekedni, ám kérdés, hogy ha a szervert nem egy professzionális csapat üzemelteti, akkor mennyi időkieséssel kell számolni, amíg sikerül csereszervert biztosítani.

Ezért jobb profikra bízni a dolgot

Amennyiben úgy döntesz, hogy a szerver üzemeltetését profikra bízod, akkor rendszergazdákat sem kell keresned. Nem kell megszervezned a munkabeosztásukat, bizonyosan nem lesz olyan problémád, hogy mi van, ha éppen egyszerre szeretnének vakációzni menni. Nyugodt lehetsz afelől, hogy az év minden egyes napján, még karácsonykor és más ünnepek alkalmával is lesz, aki felügyeli, hogy megfelelően működik-e a szervered és az azon futó alkalmazások.

Ha meghibásodás történik, akkor az olyan profi cégek, mint a RackForest, azonnal megkezdik a hiba elhárítását, és egy csereszerver bevetésével a lehető leghamarabb orvosolják a problémát. Jó hír, hogy ezért külön már nem kell fizetni, hiszen a bérleti díj tartalmazza a csereszerver költségét is.

A tapasztalt profik ráadásul jó eséllyel sokszor látnak munkájuk során hasonló hibákat. Ennek következtében aztán mindig egyből tudják, mit kell tenniük.

Az emelt szintű monitorozással emelhető a biztonsági szint

Egyes szolgáltatóknál igényelhető emelt szintű monitorozás is. Ez a RackForestnél nagios alapú monitorozást takar. Tetszőleges számú port aktív figyelését is meg tudják oldani, teszik mindezt egyedi ellenőrző scriptekkel.

Ha a szerverfunkciók leállnának, arról korlátlan számú e-mail értesítést lehet kérni, de akár SMS értesítés is igényelhető. Így biztos lehetsz abban, hogy nem maradsz le semmilyen fontos, a céged életét érintő rendkívül eseményről, amiről tudnod kellene. Még akkor sem, ha éppen nem vagy internet közelében.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció