Az ABB bemutatja mobil t√∂ltŇĎj√©t a Formula-E vil√°gbajnoks√°g 9. szezonj√°hoz

Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltŇĎbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát, amelyet az ABB FIA Formula-E világbajnokság 9. szezonjában fognak alkalmazni.

A motorsportot irányító testület (FIA) és a Formula-E mérnökeivel együttmŇĪködve az ABB egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új, harmadik generációs versenyautók versenynapok elŇĎtti és versenyek közötti töltéséhez. Az ABB Formula-E verseny akkumulátortöltŇĎit az egyszerŇĪ globális szállítás és telepítés érdekében robosztus, ergonomikus és egyedi kivitelben tervezték.

 

 

160 kW-os maximális teljesítményével egyetlen töltŇĎ akár két versenyautó 80 kW-os teljesítményŇĪ, egyidejŇĪ töltésére is képes a verseny elŇĎtt. Ezáltal a versenycsapatok egyetlen töltŇĎvel kihasználhatják a „duplatöltés” elŇĎnyeit, amivel jelentŇĎsen csökkentik a töltŇĎ ökológiai lábnyomát és a szállításból eredŇĎ károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltŇĎt használniuk.

 

Az ABB Formula-E verseny akkumulátortöltŇĎje az ABB legújabb töltéstechnológiáját alkalmazza és a szektorban betöltött vezetŇĎ szerepére támaszkodik. Kialakítása a személyautók töltési megoldásaiban már bizonyított technológiát veszi át a motorsport nagy igényeket támasztó környezetéhez igazítva. Az állandó teljesítmény mellett a lehetŇĎ legmagasabb fokú megbízhatóságot nyújtja, bárhol is használják a világon, különbözŇĎ áramforrásokhoz kapcsolva.

 

 

Frank Mühlon, az ABB E-mobility elnök-vezérigazgatójának nyilatkozata: „Nagy örömmel mutatjuk be innovatív töltési megoldásainkat az e-mobilitás legnagyobb globális színpadán, az ABB FIA Formula-E világbajnokságon, továbbra is törekedve arra, hogy a sorozatra kísérleti platformként tekintve újabb és fenntarthatóbb technológiákat fejlesszünk ki. A Gen3 versenyautók töltése ebben az intenzív versenykörnyezetben értékes töltési tesztadatokat nyújt számunkra. Az így megszerzett tapasztalat és tudás birtokában folyamatosan fejlesztjük majd az ABB töltŇĎket vevŇĎi és fogyasztói felhasználásra egyaránt.”

 

Jamie Reigle, a Formula-E elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A technikai fejlŇĎdés és a fenntartható innováció az ABB FIA Formula-E világbajnokság sarokköveit képezik. Partnerségünk az ABB-vel az elektromobilitás fellendítésének közös elkötelezettségén alapul és nagy örömünkre szolgál, hogy az ABB innovatív töltŇĎrendszereket szállít Gen3-as versenycsapatainknak. Az ABB mobiltöltŇĎi iparági mércét állítanak és nélkülözhetetlen infrastruktúraként szolgálnak majd a bajnokság megvalósításában. Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az ABB piacvezetŇĎ és úttörŇĎ szerepét, ahogy töltŇĎink a verseny legszigorúbb szabványi elŇĎírásainak is megfelelve töltik a Formula-E autókat, bizonyosságot reprezentálva általa, hogy a nagy teljesítmény és a fenntarthatóság kompromisszumok nélkül is megfér egymás mellett.”

 

A videón az ABB töltéstechnológiája látható: 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció