Az ABB bemutatja mobil töltőjét a Formula-E világbajnokság 9. szezonjához

Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát, amelyet az ABB FIA Formula-E világbajnokság 9. szezonjában fognak alkalmazni.

A motorsportot irányító testület (FIA) és a Formula-E mérnökeivel együttműködve az ABB egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új, harmadik generációs versenyautók versenynapok előtti és versenyek közötti töltéséhez. Az ABB Formula-E verseny akkumulátortöltőit az egyszerű globális szállítás és telepítés érdekében robosztus, ergonomikus és egyedi kivitelben tervezték.

 

 

160 kW-os maximális teljesítményével egyetlen töltő akár két versenyautó 80 kW-os teljesítményű, egyidejű töltésére is képes a verseny előtt. Ezáltal a versenycsapatok egyetlen töltővel kihasználhatják a „duplatöltés” előnyeit, amivel jelentősen csökkentik a töltő ökológiai lábnyomát és a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltőt használniuk.

 

Az ABB Formula-E verseny akkumulátortöltője az ABB legújabb töltéstechnológiáját alkalmazza és a szektorban betöltött vezető szerepére támaszkodik. Kialakítása a személyautók töltési megoldásaiban már bizonyított technológiát veszi át a motorsport nagy igényeket támasztó környezetéhez igazítva. Az állandó teljesítmény mellett a lehető legmagasabb fokú megbízhatóságot nyújtja, bárhol is használják a világon, különböző áramforrásokhoz kapcsolva.

 

 

Frank Mühlon, az ABB E-mobility elnök-vezérigazgatójának nyilatkozata: „Nagy örömmel mutatjuk be innovatív töltési megoldásainkat az e-mobilitás legnagyobb globális színpadán, az ABB FIA Formula-E világbajnokságon, továbbra is törekedve arra, hogy a sorozatra kísérleti platformként tekintve újabb és fenntarthatóbb technológiákat fejlesszünk ki. A Gen3 versenyautók töltése ebben az intenzív versenykörnyezetben értékes töltési tesztadatokat nyújt számunkra. Az így megszerzett tapasztalat és tudás birtokában folyamatosan fejlesztjük majd az ABB töltőket vevői és fogyasztói felhasználásra egyaránt.”

 

Jamie Reigle, a Formula-E elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A technikai fejlődés és a fenntartható innováció az ABB FIA Formula-E világbajnokság sarokköveit képezik. Partnerségünk az ABB-vel az elektromobilitás fellendítésének közös elkötelezettségén alapul és nagy örömünkre szolgál, hogy az ABB innovatív töltőrendszereket szállít Gen3-as versenycsapatainknak. Az ABB mobiltöltői iparági mércét állítanak és nélkülözhetetlen infrastruktúraként szolgálnak majd a bajnokság megvalósításában. Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az ABB piacvezető és úttörő szerepét, ahogy töltőink a verseny legszigorúbb szabványi előírásainak is megfelelve töltik a Formula-E autókat, bizonyosságot reprezentálva általa, hogy a nagy teljesítmény és a fenntarthatóság kompromisszumok nélkül is megfér egymás mellett.”

 

A videón az ABB töltéstechnológiája látható: 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció