A GLAMI divatkeresŇĎ 5 milli√≥ eur√≥s befektet√©si alapot hozott l√©tre

A GLAMI Ventures olyan keresési, illetve mesterséges intelligencia technológiákba és szoftverekbe kíván befektetni, amelyek a teljes e-kereskedelmi ökoszisztéma fejlŇĎdését támogatják. Az alap létrehozása mellett vezetŇĎváltás is történt, 2022. novemberétŇĎl Jan Kešelák a GLAMI vezérigazgatója.

Az Európa 14 országában, köztük Magyarországon is mŇĪködŇĎ GLAMI (Glami.hu) divatcikk keresŇĎ platform olyan technológiai projektek támogatására hozott létre befektetési alapot, amelyek a teljes e-kereskedelemi ökoszisztéma fejlŇĎdését támogatják. A GLAMI Ventures az elsŇĎ évben 5 millió eurót különített el a fogyasztók online termékválasztását és vásárlását segítŇĎ, valamint körforgásos gazdasági projektek támogatására.

 

„A GLAMI által megtermelt profit lehetŇĎvé teszi, hogy hosszú távú befektetésekkel is foglalkozzunk. Ugyanakkor beruházóként nem csak a végfelhasználókat célzó termékkeresési projekteket tudunk támogatni, hanem olyan szoftvereket és technológiákat is, amelyek a teljes ökoszisztéma fejlesztését célozzák. Jelenleg leginkább a körforgásos gazdaság, a B2B e-kereskedelem vagy az AI SaaS-cégek területén keressük a lehetŇĎségeket" – mondta Tomáš HodbońŹ, a GLAMI alapítója, és a Miton Group igazgatósági tagja.

 

A befektetési alap létrehozásával személyi változás is történt a GLAMI vezetésében, 2022 novemberétŇĎl Jan Kešelák váltja az alapító Tomáš HodbońŹ-t a vezérigazgatói székben. Jan Kešelák az elmúlt 5 évben Chief Revenue Officer pozícióban dolgozott a GLAMI-nál, így jelentŇĎs szerepe volt az adriai és balti régióban való terjeszkedésben. Ugyancsak az új vezérigazgató feladata lesz az olasz Stileo-val való integráció sikeres befejezése. Az olasz piac meghatározó szereplŇĎjét 2022 tavaszán vásárolta fel a GLAMI.

 

„A GLAMI technológiai vezetŇĎ a divat területén. Célunk, hogy a ma ismert keresŇĎmotorból a lehetŇĎ legrövidebb idŇĎn belül a divat felfedezésének egy olyan mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló, saját magunk által fejlesztett platformjává váljunk, amely egyedülálló felhasználói élményt biztosít a fogyasztók számára“ – mondta el Jan Kešelák, a frissen kinevezett vezérigazgató.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció