Wang Xiang az egyik ‚ÄělegkiemelkedŇĎbb‚ÄĚ k√≠nai menedzser

Wang Xiangot, a Xiaomi Csoport partnerét és elnökét a „legkiemelkedŇĎbb” kínai menedzserek egyikeként szerepeltették a szeptember 13-án megjelent „2022 Forbes China – Global 100 Outstanding Chinese” kiadványban.

A Forbes China szerint Wang Xiang a Xiaomi egyik elsŇĎ számú vezetŇĎje, akinek köszönhetŇĎ az a rendkívül gyors fejlŇĎdés, amelyet a Xiaomi a fogyasztói elektronikai termékek és okoseszközök piacán az elmúlt idŇĎszakban felmutatott. Vezetése alatt a Xiaomi több mint 100 ország piacán tudta megvetni a lábát. Miközben Wang Xiang folyamatosan továbbfejlesztette a Xiaomi globális szellemi tulajdonhoz kapcsolódó stratégiáit és az ennek való megfelelést, elhárította a szabadalmak tulajdonlásához kapcsolódó akadályokat, illetve nagyban hozzájárult a cég nemzetközi terjeszkedéséhez.

 

 

A Forbes China 2022-es „Global 100 Outstanding Chinese” összeállításában a Kínán kívül élŇĎ kimagasló fiatal tehetségeket és vállalkozókat tüntetik fel. A lista 100 kiemelkedŇĎ kínai személyiséget nevez meg, akik két fontos területen – az üzleti életben és a kultúrában – alkottak rendkívülit Amerikában, Európában, Ázsiában és Óceániában. A Forbes-lista három kategóriát állít fel: üzleti vezetŇĎk (Business Leader), kiemelkedŇĎ emberek (Outstanding People) és a globális elit lehetséges tagjai (Potential Elit). Wang Xiang egyike annak a 17 embernek, akiket a „kiemelkedŇĎ” jelzŇĎvel jellemeztek. Az érintettek mindegyike olyan tehetség, akik az egész világon befolyással bírnak; néhányan közülük olyan vállalatok vezetŇĎi, amelyeknek a piaci értéke meghaladja a 100 milliárd jüant.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció