Új vezetővel folytatja az MG Zala

Szeptember elsejével Petrényi László vette át a Schneider Electric MG Zala üzemének irányítását. Elődje, Andrej Myasnikov a Schneider Electric beszállítói teljesítmény vezetőjeként folytatja pályafutását.

Petrényi László 2003-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. A szakember 2006 augusztusában kezdett dolgozni a Schneider Electric-nél, pályafutását a ZEG ETO gyárban kezdte projektmérnökként, majd termelési, később operatív vezetői pozíciót töltött be, és hamarosan az üzem ellátási láncának vezetője lett. Pályafutását folytatva 2018-ban a Zala kismegszakító üzemébe került, mint ellátási láncvezető, ebből a pozícióból nevezték ki az üzem élére. 

 

„Nagy megtiszteltetés számomra a mostani kinevezés és úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak fejlesztései jó alapot jelentenek ahhoz, hogy a jövőben is stabil növekedést tudjunk felmutatni. A Schneider Zalánál mindig is büszkék voltunk a csapatunkra és frissen kinevezett vezetőként az egyik fő törekvésem az lesz, hogy még vonzóbb munkahellyé váljunk, miközben a digitalizáció kínálta lehetőségeket kihasználva tovább növeljük a hatékonyságunkat” – fogalmazott Petrényi László.

 

A Schneider Zala korábbi vezetője, Andrej Myasnikov is marad a vállalatnál, a cég teljesen új területének vezetésével bízták meg. Új pozíciójában feladta lesz a társaság kulcsfontosságú beszállítóinak folyamatos fejlesztése, teljesítményük növelése, hogy az ellátási lánc résztvevőiként minél inkább megfeleljenek a Schneider Electric követelményeinek. 

 

A Schneider Zala-t 1993-ban alapították a Schneider csoport 100 százalékos tulajdonaként, akkoriban Merlin Gerin Zala Kft.-ként. A gyárban jelenleg több mint 400-an dolgoznak, főként kismegszakítókat készítenek, emellett még kismegszakító részegységeket is előállítanak, illetve egyszerűbb termékek szerelésével is foglalkoznak. Az üzemben készült kismegszakítókat Magyarország mellett Franciaországba, Spanyolországba, Angliába, Belgiumba és Hollandiába szállítják.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció