√Čp√ľletautomatiz√°l√°s egyszerŇĪen

Új képességekkel bŇĎvült a Siemens Gamma épületautomatizálási termékcsalád. Az új kezelŇĎfelületnek köszönhetŇĎen még egyszerŇĪbben lehet kapcsolatot létesíteni kapcsolók, érzékelŇĎk, szenzorok és elektromos berendezések közt, lehetŇĎvé téve olyan automatizációs folyamatokat, mint például ablaknyitáskor a fŇĪtés automatikus leállítása. Az egységek az ipari sztenderdnek számító KNX (Konnex) épületautomatizálási szabványt használják, így beilleszthetŇĎk már meglévŇĎ rendszerekbe is. Széles felhasználási lehetŇĎségekkel rendelkeznek: lakóépületektŇĎl kezdve irodaépületeken át egészen ipari csarnokokig megállják a helyüket, és akár nyolc eszköz vezérlését is el tudják látni.

A termékcsalád tagjai a lámpák kapcsolásán és fényerŇĎszabályozásán vagy a redŇĎnyök vezérlésén kívül olyan kifinomult feladatokat egyaránt el tudnak látni, mint a színesfény-vezérlés vagy az impulzusszámlálás, melynek során az érzékelt jeleket paranccsá alakítják. Utóbbi képességük lehetŇĎvé teszi például olyan beléptetŇĎ megoldás megvalósítását is, amely érzékeli a helyiségben tartózkodó személyek aktuális számát.

 

 

Az újgenerációs bemeneti modulokat kiemeli versenytársai közül az új, intuitív kezelŇĎfelület. Ennek membrános billentyŇĪzete és LED-es állapotjelzŇĎje lehetŇĎvé teszi a Gamma termékcsalád többi eszközén már megismert közvetlen mŇĪködtetést, így az üzembe helyezés során ki lehet próbálni az automatizálási parancsokat anélkül, hogy kapcsolókat, nyomógombokat vagy érintkezŇĎket csatlakoztatnánk a modulhoz. A gyorscsatlakozós kábelrögzítésnek köszönhetŇĎen pedig szerszámok nélkül köthetjük hozzá a rendszer többi elemét.

 

A hazánkban januártól elérhetŇĎ új N 262 és N 263 bináris bemeneti modulok rendelhetŇĎk potenciálmentes (feszültségmentes kontaktusok számára) és feszültséggel terhelt változatban, 4 MU (4 bemenet) és 8 MU (8 bemenet) szélességben is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció