A L'Or√©al √ļj fejleszt√©sei √°t√≠rj√°k a hajfest√©s √©lm√©ny√©t

A L'Oréal Csoport bemutatta a legújabb beauty tech innovációit, amelyekkel újragondolja a hajfestés fogalmát. A Colorsonic egy könnyŇĪ, kézi készülék, amely egy innovatív, problémamentes eljárással teszi lehetŇĎvé a hajfesték kikeverését és egyenletes felvitelét, így a fogyasztók számára akár otthon is kiváló hajfestési eredményeket biztosít. A Coloright pedig egy, a szalonfodrászok számára kifejlesztett mesterséges intelligenciával vezérelt hajfestési rendszer, amely virtuális hajszínpróbával teszi lehetŇĎvé a kívánt árnyalatok megjelenítését. Az innováció továbbá egy olyan algoritmust használ, amely egyéni igényeknek megfelelŇĎen, személyre szabott hajszínt biztosít, több mint 1500 egyéni árnyalatlehetŇĎséggel.

A L'Oréal nagy múltra tekint vissza a hajfestés területén, hiszen több mint 100 évvel ezelŇĎtt feltalálta a világ elsŇĎ biztonságos, szintetikus hajfesték-készítményét, mellyel egy ma már 10 milliárd dolláros iparágat hozott létre. Ma, egy évszázaddal késŇĎbb, a vállalat ismét megmutatja a hajfestésben betöltött vezetŇĎ szerepét azzal, hogy a legprecízebb formulán túl két áttörŇĎ technológiai innovációval formálja át az iparágat.

 

Amikor a COVID-19 járvány miatt sok szalon ideiglenesen bezárt, az otthoni hajfestés üzlet 6%-kal nŇĎtt. Ez idŇĎ alatt a fogyasztók megtapasztalták az évtizedek óta gyakorlatilag változatlan otthoni hajfestési folyamat kihívásait, nevezetesen a hajfestéssel járó rendetlenséget és a festék nehezen hozzáférhetŇĎ helyekre történŇĎ felvitelével járó bonyodalmakat.

 

 

Ezekre a fogyasztói igényekre válaszul kifejlesztett, és öt éven át finomhangolt Colorsonic egy egyedi keverŇĎmechanizmust használ, amely a kívánt hajszín eléréséhez pontos arányban kombinálja a színelŇĎhívót és a hajfestéket. A készülék ezután megfelelŇĎ mennyiségben adagolja a hajfestéket, és egy rezgŇĎ sörtékbŇĎl álló szórófejen keresztül viszi fel azt a hajra, miközben a sörték cikk-cakkos mintázatban mozognak, hogy egyenletesen oszlassák el.

 

A Colorsonic a L'Oréal azon elkötelezettségét is tükrözi, hogy kivételes, személyre szabott szépség élményt nyújtson, amely a fenntarthatóságban gyökerezik. Ezt az elkötelezettséget tükrözik az alábbi funkciók is:

•  Újrahasznosított mŇĪanyag: a Colorsonic egy újrafelhasználható eszköz, újrahasznosítható patronnal, amely használatonként kevesebb mŇĪanyagot használ, mint az otthoni dobozos hajfestékek.

•  Újrafelhasználható kesztyŇĪk: az otthoni hajfestékek dobozai egyszer használatos kesztyŇĪt tartalmaznak. A Colorsonic ezeket akár 10-szer is újrahasználható kesztyŇĪkkel helyettesíti, amelyek ráadásul fokozott védelmet is nyújtanak.

•  Kevesebb szállításhoz köthetŇĎ csomagolás: A Colorsonic készüléket és a patronokat tanúsítottan újrahasznosítható papírcsomagolásban szállítják.

 

 

A L'Oréal tervei szerint a Colorsonic 2023 elejétŇĎl lesz elérhetŇĎ a fogyasztók számára az Egyesült Államokban.

 

Amellett, hogy a L'Oréal a Colorsonic segítségével átalakítja az otthoni hajfestés élményét, a szalon festés élményének fejlesztésére is komoly figyelmet fordít. A L'Oréal ezért a Colorightot, a mesterséges intelligenciával vezérelt hajfestŇĎ rendszert is bemutatta, amelyet kifejezetten szalonhasználatra fejlesztettek ki, és egyéni igényeknek megfelelŇĎen, személyre szabott hajszínt biztosít. A fejlesztés az innovációt a fodrászok kezébe adja és szabadalmaztatott algoritmus segítségével kínál pontos színeredményt.

 

 

A gép rendelkezik egy leolvasóval, amely elemzi a vendég haját, mérve a hajfestés hatékonyságát befolyásoló tényezŇĎket: többek között a hajszínt, az ŇĎsz hajszálak százalékos arányát, valamint a hosszúságot és a sŇĪrŇĪséget, valamint egy hajfestékbŇĎl álló száraz gyöngyöket tartalmazó adagolóval, amelyhez alapápolók, színelŇĎhívók és hígítók patronjai tartoznak. Ezek az adagolt összetevŇĎk együttesen egy személyre szabott hajfestéket hoznak létre. Az ultraprecíz készülék a hajfesték összes összetevŇĎjének képes az adagolására és összesen több mint 1500 egyedi lehetŇĎséget tud megalkotni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció