2 millió eurós befektetési kört zárt a magyar Okoskassza

Android alapú, all-in-one online pénztárgépével, az Okoskasszával vált nemzetközi szinten is ismertté a PSC CEE. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, illetve a Bonitás Befektetési AlapkezelŇĎ most egy közös, 700 millió forintos befektetéssel járul hozzá a cég további terjeszkedéséhez.

A tavalyi év végén lépett életbe Magyarországon az a szabályozás, miszerint az online kasszával rendelkezŇĎ kereskedŇĎknek kötelezŇĎ elektronikus fizetési lehetŇĎséget biztosítaniuk ügyfeleik számára. Mindez nagyban hozzájárult az Okoskassza (SmartKassa) térnyeréséhez, amelybe beleépítették az adóügyi egységet és a nyomtatót, valamint integrálták az elektronikus fizetési módozatokat. A kompakt megoldás mellett további funkciókat és szolgáltatásokat is élvezhetnek az Okoskasszával rendelkezŇĎk. Ilyen a raktárkészlet-nyilvántartó, a tranzakciós riportok és üzleti elemzési lehetŇĎségek és webshop. Mindezt felhŇĎ alapon és biztonságosan.

 

A négy éve alapított PSC CEE Kft-t két körben is finanszírozta már a Hiventures, hogy közvetlenül a cég exponenciális növekedését, indirekt módon pedig a cég célcsoportjának számító kkv szegmens digitalizációját segítse. ElŇĎbb 230, majd 140 millió forintot fektetett be az alapkezelŇĎ, most pedig újabb 350 millió forinttal száll be, miközben a Bonitás is bizalmat szavazott a fejlŇĎdŇĎ startupnak: ŇĎk szintén 350 milliót invesztálnak a PSC CEE-be.

 

 

„Ez a 60. befektetési körünk, amelyet egy társbefektetŇĎvel, inkubátorral vagy üzleti angyallal közösen valósítunk meg. Ezzel az ügylettel pedig partnereink befektetéseinek összértéke eléri a 6 milliárd forintot, ami komoly validációt jelent számunkra is. Egy befektetŇĎ munkáját az exit mellett az igazolja leginkább, amikor egy másik befektetŇĎ is fantáziát lát az általa már finanszírozott vállalkozásban.” – jelentette ki Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

 

A PSC CEE menedzsmentje átfogó szakértelemmel vágott bele a cégalapításba: a három szenior cégalapító több évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a FinTech iparágban. „A legfontosabb jövŇĎbeni célunk a hazai és a lengyel piaci terjeszkedés és a nyílt bankolás, így a két alapkezelŇĎ közös befektetését elsŇĎsorban ennek elŇĎsegítésére, valamint hardver- és eszközparkunk fejlesztésére használjuk fel.” – mondta Molnár Tamás, a PSC vezérigazgatója.

 

„CsilingelŇĎ pénztárgép, fizikai kassza? Ne tévesszen meg senkit! A PSC egy igazi, hamarosan PISP licensszel rendelkezŇĎ FinTech cég, amely a KKV kereskedŇĎ szektorban egyedi, de biztos belépési pontot talált a kötelezŇĎ, fiskalizált kassza és a kapcsolódó szolgáltatáscsomagok értékesítésén keresztül. A lényeg az az ökoszisztéma, amit az Okoskassza köré felépített a PSC, mint az integrált fizetési rendszer és webshop, értékesítést támogató háttérrendszerek. Ez biztosítja a hosszú-távú ügyfélkapcsolatot, további szolgáltatások értékesítését, idŇĎvel egy hatalmas adatvagyont és nem utolsó sorban a folyamatos bevételt.” – nyilatkozta Borbély András a Bonitás befektetési igazgatója.    

 

 „A világjárvány még inkább felgyorsította a kereskedelem egyébként is rohamtempójú digitalizációját, ami a kelet-közép európai régióban egy gazdaságfehérítési szándékkal is párosul. A PSC innovatív, egyablakos termékmegoldásai épp ezekre a kihívásokra kínálnak megoldást.” - indokolja Katona Bence a mostani befektetési kört. Ráadásul a felmérések alapján mind Magyarországon, mind Lengyelországban dinamikusan növekszik a kártyás és online fizetések aránya, ezért az integrált kártyaelfogadási szolgáltatások iránti igény is egyre nŇĎ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció