Technológiai startupoknak, ötletgazdáknak, kutatóknak, vállalkozásoknak szóló pályázatok indulnak

Két új programot hirdet az EIT Digital az innovatív digitális technológia világából érkezŇĎ pályázóknak. A kezdeményezés célja a deep tech vállalkozások és termékek létrehozásának támogatása (Innovation Factory), valamint digitális technológiai oktatási programok létrehozásának ösztönzése (Entrepreneurial Academy). Az EIT Digital 2022 közös néven futó két programra május 12-ig lehet jelentkezni.

Az EIT Digital 2022 elnevezésŇĪ program az EIT Digital 2020-2022 idŇĎszakra vonatkozó Stratégiai Innovációs Agendájában meghatározott öt kulcsterületre fókuszál: 

1. digitális technológia 

2. digitális ipar 

3. digitális városok 

4. digitális jóllét 

5. digitális pénzügyek 

 

Ezek azok a kulcsterületek, melyek hozzájárulhatnak egy erŇĎs digitális Európa kiépítéséhez az EIT Digital szerint. A programokra 2021. április 6. és május 12. között lehet jelentkezni, a kiválasztási folyamat 2021. júniusában ér véget. A kiválasztott és támogatott projektek megvalósítása jövŇĎ év január 1-jén indulhat.

 

  • Az EIT Digital Innovation Factory egész Európából várja csapatok jelentkezését az üzleti élet, az oktatás és a kutatás területén tevékenykedŇĎ szervezetektŇĎl. A kiválasztott pályázók az EIT Digital egész Európát átszövŇĎ üzleti, szakmai ökoszisztémájának részévé válnak, deep tech vállalkozásuk vagy termékük piaci bevezetéséhez, továbbfejlesztéséhez pedig anyagi forrást kapnak.

 

  • Az EIT Digital Entrepreneurial Academy kiírásban résztvevŇĎ nyertes pályázók üzleti fejlesztésre koncentráló programok és tanfolyamok megvalósításához kapnak támogatást. Az EIT Digital háromfajta képzési programban várja a pályázatokat: mesterképzés (Master School), professzionális képzés (Professional School) és nyári iskolák (Summer School).

 

Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója szerint „az EIT Digital ökoszisztémája különlegesen jó helyzetben van az Európai Digitális Évtized programban megfogalmazott célok támogatásához. Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon hozzánk, hogy együtt globális hatással bíró európai digitális megoldásokat fejlesszünk. Hozzunk létre olyan, vállalkozásorientált képzési programokat, amelyek erŇĎsítik Európa digitális képességeit és támogatják a tehetségeket. Röviden: építsük együtt az erŇĎs digitális Európát!”.

 

Az EIT Digital jelenleg több mint 350 partnerrel rendelkezik az üzleti élet, az ipar, a kutatás és felsŇĎoktatás, valamint a befektetési- és a közszféra területén. A szervezet ezidáig több mint 370 startupot és scaleupot támogatott, amelyek összesen 1 milliárd eurót meghaladó befektetést szereztek. A szervezet eddig közel 3 ezer diáknak nyújtott vállalkozói képzést.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció