Négy vidéki frekvenciapályázaton hirdetett nyerteseket a Médiatanács

Megállapította egy gyŇĎri, egy mosonmagyaróvári, egy tihanyi és egy zalaegerszegi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázat nyerteseit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület elvégezte egy nyíregyházi frekvencia pályázatának alaki vizsgálatát is, és állampolgári bejelentések alapján ellenŇĎrizte a KonyhafŇĎnök VIP és a Drága örökösök címŇĪ mŇĪsorokat. 

 

Rádiós pályázatok

A tanács nyertest hirdetett a GyŇĎr 96,4 MHz körzeti, a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz, a Tihany 97,6 MHz és a Zalaegerszeg 104,4 MHz helyi vételkörzetŇĪ rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎségek közösségi jellegŇĪ használatára kiírt pályázatokon. A Katolikus Rádió Zrt. lett a nyertes a gyŇĎri, a mosonmagyaróvári és a tihanyi frekvenciákon – amelyek közül elŇĎbbi kettŇĎnél egyedül pályázott, míg a zalaegerszegi eljárás nyertese a szintén egyedül pályázó Mária Rádió Frekvencia Kft.

 

A testület elvégezte a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎség közösségi jellegŇĪ használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát és pályázati nyilvántartásba vette a Médiahíd Kft.-t.

 

Médiafelügyeleti döntések

Bejelentések alapján vizsgálta a grémium az RTL Klub KonyhafŇĎnök VIP és a Drága örökösök címŇĪ mŇĪsorainak novemberi adásait. A testület megállapította, hogy a Drága örökösöknek nem kellett volna magasabb korhatár-besorolást kapnia, amiért egy beszélgetés hátterében a nézŇĎk kitakart, idŇĎnként elhomályosított aktképeket láthattak a falon, ugyanis a pár másodpercre megjelenŇĎ képeken kívül nem szerepelt és nem is utaltak szexualitásra az epizódban, és az említett ábrázolás sem volt hangsúlyos. Egy másik bejelentés a mindkét mŇĪsorban elhangzó indulatos, mérgelŇĎdŇĎ kifejezéseket kifogásolta, a grémium azonban megállapította, hogy ezek egyike sem minŇĎsült trágárságnak, nem haladta meg azt a mértéket, amely a védendŇĎ korosztály számára hátrányos hatással járna. A Médiatanács egyik esetben sem indít eljárást az RTL Klub szolgáltatójával szemben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció