Mobillal a gyermekb√°ntalmaz√°sok ellen

Az Applion Computer Kft. fejlesztŇĎ csapatának közremŇĪködésével készült el az Unicef HelpApp alkalmazása, melyben minden fellelhetŇĎ információ a segitséget kérŇĎk rendelkezésére áll, legyen szó erŇĎszakos helyzetrŇĎl vagy klasszikus  bántalmazásról.

Az Unicef Magyarország ingyenes mobiltelefonos alkalmazása iOs-en és Androidos platformon is elérhetŇĎ, emellett egyetlen gombnyomással elküldhetŇĎ SMS-ben a tartózkodási hely koordinátái, amennyiben erŇĎszakos szituációba kerülnének a bántalmazottak. A HelpApp lehetŇĎséget kínál arra is, hogy utánajárhassanak a sértettek az erŇĎszak bizonyos fajtáinak, azok felismerési módjainak, hogy a kellŇĎ információ birtokában tehessenek ellene, segítséget kérhessenek. 

 

Az applikáció abban az esetben is hasznos lehet, ha a szituáció másik oldalán állnánk, hisz az atrocitást látva is kérhetŇĎ támogatás a HelpApp segítségével. Az alapvetŇĎ funkciók mellett (segélyhívó, pánikgomb, helyzetjelzés) a rendszerrel a gyerekek megtanulhatják az agresszív szituációk felismerésén túl azok pozitív megoldási módjait, a konfliktuskerülés, avagy rendezés helyes metódusait.

 

 

Az UNICEF Magyarország célja a digitális világban felnövekvŇĎ generáció megszólítása és védelme egy olyan eszközzel, amit természetességgel tudnak kezelni, használni akkor is, amikor igazán szükségük van rá. 

 

“Az erŇĎszak és bántalmazás mentes gyermekkor megteremtése mindannyiunk közös ügye!” - mondta Balázs A. Dávid, az Applion Üzletfejlesztésért felelŇĎs vezetŇĎje. “Ritkán adatik olyan lehetŇĎség, hogy egy olyan nemes célért küzdŇĎ együttmŇĪködésben vehessünk részt, ami ezúttal nem csak a szaktudásunkat kívánta meg a fejlesztés alkalmával, hanem olyan morális kérdéseket indított el bennünk, amivel nem találkozhatunk a mindennapokban a munkánk során. Csak remélni merem, hogy a szervezet ilyetén támogatásán túl olyasmihez járulhattunk hozzá, amivel visszaszorítható, avagy megelŇĎzhetŇĎ az abúzus minden formája.”

 

Unicef HelpApp Google Play Áruház

Unicef HelpApp Apple Store

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció