Kelet-Eur√≥pa legjobb √ľzleti iskol√°i k√∂z√∂tt a Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem az egyedüli magyar felsŇĎoktatási intézmény, amely bekerült a nagy presztízsŇĪ, üzleti iskolákat besoroló Eduniversal kelet-európai rangsorába. Az egyetem már negyedik éve szerepel dobogósként a neves rangsoron, idén 21 ország 86 iskolája közül lett a második.

A francia Eduniversal hálózat minden évben elkészíti a világ üzleti oktatással foglalkozó felsŇĎoktatási intézményeinek rangsorát, azzal a céllal, hogy irányt mutasson az üzleti képzések iránt érdeklŇĎdŇĎknek egyetemválasztáskor. A szervezet a világ összes üzleti iskolájából a legismertebb ezer intézményt választja ki, az iskolákat pedig 9 földrajzi régió szerint rangsorolja: Afrika, Közép-Ázsia, Eurázsia és Közel-Kelet, Távol-Kelet, Latin-Amerika, Észak-Amerika, Kelet-Európa, Nyugat-Európa, valamint Óceánia.

 

Az Eduniversal kettŇĎs módszertan használatával állítja össze évente megjelenŇĎ rangsorát. Az értékelést a felmérésben részt vevŇĎ ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, amelyet kiegészítenek az Eduniversal saját belsŇĎ értékelési rendszerének eredményei. A rangsorban elfoglalt hely a tudományos munka értékelése mellett az egyetem nemzetközi reputációját is kiemelten kezeli.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem már negyedik éve szerepel az Eduniversal kelet-európai rangsorának elsŇĎ három helyezettje között. Idén 21 ország 86 üzleti iskolája közül került ki másodiknak. A rangsor elsŇĎ helyén a Prague University of Economics and Business található, míg a harmadik helyen a Univesity of Warsaw – Faculty of Management és a University of Ljubljana – School of Economics and Business osztozott.

 

A kelet-európai rangsorban elért kiemelkedŇĎ helyezésen túl a Budapesti Corvinus Egyetem idén is megtartotta ötbŇĎl négy pálmás besorolását. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Palms of Excellence díj birtokosaként négy pálmás besorolással, azaz kimagasló dékáni szavazatszámmal, a Budapesti Corvinus Egyetemnek idén is sikerült bent maradnia az Eduniversal hálózat 200 legjobb üzleti iskolájának elit klubjában. 

 

A Palms of Excellence díjátadó a nemzetközi szervezet egyhetes világkongresszusának egyik csúcspontja volt, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel idén online, de egyedi és elŇĎremutató virtuális megoldásokkal rendeztek meg.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció