A Viber leg√ļjabb funkci√≥i sz√≥rakoztat√≥bb√° teszik az √ļj tan√©vet

A Rakuten Viber kommunikációs alkalmazás különbözŇĎ fejlesztéseket vezetett be annak érdekében, hogy támogassa a tanárokat, a szülŇĎket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú kommunikációs platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára, ezzel segítve a tanárokat, hogy könnyebben ellenŇĎrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak.

Így hozz létre kvízt a szavazásoknál:

  • Válassz ki egy Communityt vagy egy csoportos beszélgetést, és kattints a képernyŇĎ alján található szavazás ikonra!
  • Az elŇĎugró ablakban engedélyezd a kvíz módot, majd adj hozzá egy kérdést és a lehetséges válaszokat; ha szükséges, adj meg egy rövid magyarázatot is a helyes válasz ismertetésére!
  • Válaszd ki a helyes választ, majd kattints a Létrehozás gombra!

 

Miután a kvíz élesült mind a Communityk-ben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követŇĎen a felhasználók egy rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ. A Community-kben kitöltendŇĎ kvíz résztvevŇĎinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítŇĎi számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítŇĎjének lehetŇĎsége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata.

 

 

Ez a funkció hasznos lehet mindenkinek, akit érdekel a közösség tagjainak tudásszintje ismeretei és véleménye, vagy egyszerŇĪen szórakoztató vetélkedŇĎket készítene különbözŇĎ témákban.

 

„Az elmúlt tanév végén az oktatás digitalizálása egyik napról a másikra következett be, az országhatárok globális lezárásával egyidŇĎben. Néhány nap alatt az egész oktatási folyamat helyszíne a diákok és a tanárok otthona lett az osztályterem helyett. Napjaink és az elŇĎzŇĎ év azonos idŇĎszakának globális statisztikái alapján a Communityk-ben aktívan résztvevŇĎ felhasználók száma megduplázódott, ami azt mutatja, hogy ebben a kihívást jelentŇĎ idŇĎszakban a Viber fontos szövetségesként használható az új egyensúly megtalálásával kapcsolatban” – nyilatkozta Anna Znamenskaya, a Rakuten Viber növekedésért felelŇĎs igazgatója.

 

Az elmúlt hónapokban a Viber többször is bizonyította az oktatás iránti elkötelezettségét azzal, hogy számos, a tanárok, a diákok és a szülŇĎk számára egyaránt szórakoztató és praktikus funkciót vezetett be. Ezek közé tartozik a médiagaléria és a hamarosan érkezŇĎ EmlékeztetŇĎ funkció a Jegyzetekhez, amely segít a felhasználóknak észben tartani a különbözŇĎ feladatok, projektek és találkozók határidejét. A GIF- és matricakészítŇĎ különösen hasznos azok számára, akik szeretnének osztálytársaikkal vagy épp a szülŇĎi közösségekben megosztani szórakoztató tartalmakat. Az azonnali hang- és videóüzenetek pedig mindig jó ötletnek bizonyulnak, amikor utazás közben rövid üzeneteket szeretnénk küldeni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció