Egy√ľttmŇĪk√∂dik a Check Point a Coursera online oktat√°si platformmal

A Check Point Software Technologies Ltd., a vezetŇĎ cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat új partneri együttmŇĪködést jelentett be a Coursera online oktatási platformmal, mely 62 milliónál is több tanulót szolgál ki világszerte. Az együttmŇĪködés keretében egyre több Check Point cyber-biztonsági elŇĎadássorozat és tartalom lesz elérhetŇĎ a biztonságtechnikai és hálózati szakemberek számára. 

A Check Point Jump Start elŇĎadássorozat már el is érhetŇĎ a Coursera platformon. Ennek célja a biztonsági és IT szakemberek készségeinek fejlesztése a közepes és nagyvállalati hálózatok elleni cyber-fenyegetések és a biztonsági menedzsment terén. A sorozat hamarosan DevOps és DevSecOps szakértŇĎk számára összeállított felhŇĎ-biztonsági elŇĎadásokkal egészül ki.

 

A Coursera-val való együttmŇĪködés is bizonyítja a Check Point elkötelezettségét a már jelenleg is cyber-biztonsági területeken dolgozó szakemberek oktatása és képzése iránt, csak úgy, mint azok iránt, akik ezen területen szeretnénk karrierjüket elindítani. A Check Point idén márciusban jelentette be, hogy a 100-dik oktatási intézmény is csatlakozott SecureAcademy programjához, mely átfogó cyber-biztonsági tananyagot kínál, kurzusai 40 ország száznál is több egyetemén érhetŇĎk el. Annak érdekében, hogy az iparágból minél több kolléga számára legyen vonzó, valamennyi kurzus ingyenesen érhetŇĎ el, ezzel is csökkentve a cyber területekkel kapcsolatos ismeretekben tapasztalt hiányosságokat. A legfrissebb felmérések szerint ugyanis a be nem töltött cyber-biztonsági állások száma világszerte jelenleg 4,07 millió, míg már tavaly is 2,93 millió volt. 


„Annak érdekében, hogy világszerte pótolni tudjuk a cyber-biztonsági ismeretekkel kapcsolatos hiányosságokat, egyszerŇĪbbé kell tennünk az oktatási anyagok elérését a már a szakmában dolgozók és a diákok számára egyaránt, hogy a saját tempójukban és szükségleteik szerint tudják bŇĎvíteni ismereteiket,” - mondta Shay Solomon, a Check Point Software Technologies képzésfejlesztési igazgatója. „A Coursera-val való együttmŇĪködés kulcsfontosságú lépés ezen a téren. Az olyan kezdeményezéseinkkel együtt, mint a SecureAcademy, lehetŇĎvé teszi számunkra, hogy valamennyi szinten erŇĎsítsük a formális cyber-biztonsági oktatást és a szakmai fejlŇĎdést.”

 

A Check Point CloudGuard Cyber-Range képzést is kínál: ezen kurzusok immerzív cyber-biztonsági kurzusokat kínálnak olyan szimulált környezetekben, mint a rugalmas Cyber Range felhŇĎ-alapú platform, ezzel biztosítva a lebilincselŇĎ, játék formához igazított tanulási környezetet. A beépített tesztelési funkcióval és a haladás nyomon követésével, a képzés teljes mértékben alkalmazkodik a felhasználók igényeihez. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció