A Markforged bemutatja az elsŇĎ el√©rhetŇĎ megold√°st tiszta r√©z 3D nyomtat√°s√°ra

A Markforged Metal X költség- és sebességhatékonyságot eredményez a réz megmunkálásában, mivel megkönnyíti az összetett, nagy elektromos- és hŇĎvezetŇĎ képességŇĪ alkatrészek kiszámítható gyártását.

A Markforged, mint a fém és kompozit 3D nyomtatók vezetŇĎ gyártója, ma bejelentette a tiszta réz alapanyagot a Markforged Metal X rendszerhez. Ezáltal a Metal X lett az egyetlen megbízható, megfizethetŇĎ és biztonságos módja a nagy tisztaságú réz 3D nyomtatásának. A széles körben használt anyag szükség szerinti 3D nyomtatása a termelési és ellátási láncokat hatékonyabbá teheti a felhasználók számára - csökkenti az átfutási idŇĎket és az alkatrészköltségeket, valamint kiküszöböli a költséges készletraktározás szükségességét. A mától elérhetŇĎ, új alapanyaggal a Markforged könnyŇĪ és gyors módszert kínál a geometriailag összetett, nagy elektromos- és hŇĎvezetŇĎ képességgel rendelkezŇĎ rézalkatrészek gyártására.

 

„A réz mŇĪködteti a világunkat. Mindenhol ott van; az autóinkban, a mobiltelefonjainkban, minden elektromos berendezésben.” - mondta Greg Mark, a Markforged vezérigazgatója és alapítója. „A réz hagyományos megmunkálása drága és kihívást jelentŇĎ feladat, emellett más 3D nyomtatási eljárásokkal tiszta formájában nem feldolgozható. Most megkönnyítettük és olcsóbbá tettük a gyártását. A Markforged eljárásával 3D nyomtatott réz nagy változást hoz az autó- és elektronikai ipar számára, és még sok más területen nyitja ki az ajtót az innováció elŇĎtt.”

 

Az új anyag a Markforged Metal X rendszerhez érhetŇĎ el, amely a Markforged szabadalmaztatott megoldása fémek gyors és biztonságos 3D nyomtatására. A réz a legújabb a Metal X már elérhetŇĎ alapanyagai közül, amelyek között olyan az ŇĪrkutatásban is alkalmazott szuper ötvözeteket is találunk, mint például az Inconel 625, a 17-4 PH rozsdamentes acél, a H13 szerszámacél, a D2 szerszámacél és az A2 szerszámacél. A Metal X rendszerek már mind a 6 kontinensen megtalálhatók. ElsŇĎsorban olyan alkalmazási területeken van rá szükség, mint például funkcionális prototípusok, szerszámok és szerelvények, valamint gyártóalkatrészek, amelyek mind-mind segítenek az ügyfeleknek a gyártási költségek csökkentésében és az ellátási lánc hatékonyságának növelésében.

 

 

Autóipari ponthegesztés Markforged réz elektródával

"A világ összes autógyára rezet használ a hegesztéshez" - tette hozzá Greg Mark. „A karosszéria különbözŇĎ pontjainak hegesztéséhez komplex gyártóalkatrészekre van szükség. Az eszközök gyártása több ezer dollárba kerül és hónapokig tartó átfutási idejük is lehet. A Markforged azonban mindezt megváltoztatja azáltal, hogy lehetŇĎvé teszi a gyártók számára a réz alkatrészek házon belül gyártását. Így sokkal gyorsabban és lényegesen alacsonyabb költségek mellett maguk képesek elŇĎállítani a szükséges munkadarabokat. A Metal X rendszerrel az autógyártók igény szerint kinyomtathatják a szükséges alkatrészeket ahelyett, hogy jelentŇĎs készletet raktároznának, valamint képessé válnak olyan új hegesztŇĎszárak tervezésére, amelyek legyártása korábban nem volt lehetséges. "

 

A világ 10 legnagyobb autógyártójából már kilenc dolgozik a Markforged megoldásaival, együttesen több száz ilyen nyomtatót alkalmaznak. A Markforged együttmŇĪködött ügyfelei egyikével, hogy mélyreható hegesztési teszteket végezzenek. Több ezer hegesztés után a gyártót teljesen felvillanyozták az eredmények. A nyomtatott rézalkatrészek tesztjei ugyanolyan ellenállást mutattak, mint amit a hagyományos gyártású ponthegesztŇĎ szárak esetében mértek. Ennek eredményeképpen megszületett a terv, hogy a 3D nyomtatott alkatrészek használatát a gyártósorra is kiterjesztik. A Markforged additív eljárásának köszönhetŇĎen a gépjármŇĪgyártó rendkívüli eredményekrŇĎl számolt be: az átfutási idŇĎk tizenkettedére, a költségek pedig hatodára csökkentek.

 

„Mindig lenyŇĪgözött a Markforged Metal X rendszer mögött meghúzódó technológia, a 3D nyomtatott rézzel szerzett tapasztalataink pedig egészen hihetetlenek - különösen a vezetŇĎképesség és a szerkezeti stabilitás szempontjából” - jegyezte meg a globális autóipari gyártó karbantartási menedzsere. „Most, hogy sikeresnek értékeltük a hegesztési teszteket, azt tervezzük, hogy kibŇĎvítjük a fémnyomtatási kapacitásunkat. A 3D-s réz nyomtatás gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás számunkra, mint a megmunkálással készülŇĎ, összetett alkatrészek beszerzése volt. Úgy becsüljük, hogy csupán egyetlen Metal X rendszer használata is jelentŇĎsen csökkenti a gépleállás veszélyének való kitettségünket, illetve évente 200 000 dollárral lefaragja a raktározási költségeinket.”

 

 

A Markforged réz alapanyag elŇĎnyei

  • Magas hŇĎ- és elektromos vezetŇĎképesség: 350 W / mK-nél nagyobb hŇĎvezetési tényezŇĎ és 84% IACS elektromos vezetŇĎképesség
  • Komplex, szigorú tŇĪrésŇĪ alkatrészek konzisztens, biztonságos és költséghatékony gyártása a Metal X rendszerrel
  • A réz alkatrészek házon belüli gyártásával az átfutási idŇĎk néhány napra csökkennek
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció